ARTICLE DESTACAT

30 anys del Celler de Can Roca

El Celler de Can Roca, reconegut el 2013 i el 2015 com a millor restaurant del món segons la revista Restaurant Magazine, celebra els seus trenta anys d’història, un recorregut ple d’èxit, imaginació i creativitat.

img_6694
Deulonder, sempre al dia en temes culinaris de gran qualitat, recomana l’exposició “De la terra a la lluna” que s’acaba d’inaugurar a Barcelona, un recorregut per les tres dècades d’història del
restaurant, que s’ha convertit en un referent gastronòmic internacional indiscutible. La lluna representa el somni d’aquesta família que va obrir el Celler el 1986 sota l’impuls de Joan i Josep Roca (en Jordi es va incorporar al projecte l’any 2000), mentre que la terra fa referència al fet que, malgrat haver arribat a tocar la lluna, continuen tenint els peus a terra.

img_6698
Els tres germans tenen personalitats diferenciades i treballen en tres especialitats: salat (Joan), líquid (Josep) i dolç (Jordi). Tots ells, però, s’han nodrit de l’amor per la cuina de la seva mare, Montserrat Fontané a qui es dedica un dels apartats de l’exposició. El “món Roca” protagonitza un dels sis àmbits en què es divideix la mostra, i s’endinsa en la fonda familiar regentada pels pares Roca a Girona.

cellerroca

El vincle familiar i també amb els productes de la terra són un dels puntals de la cuina dels Roca, que també desborda humor, màgia i poesia. De fet, enfoquen la pràctica de cuinar com un art, un joc entre els sentits que té per objectiu despertar emocions. Per això juguen amb elements com els perfums i les textures per aconseguir postres com ara l’”Eternity de Calvin Klein”, a base de bergamota, vainilla, alfàbrega i mandarina.

img_6716

«La cuina és el paisatge posat a la cassola», Josep Pla.

Un altre dels apartats més sorprenents és el dedicat a la innovació. Els germans Roca van posar en marxa el 2014 el centre d’investigació de La Masia (I+R), on s’ha desenvolupat tecnologia culinària com el Rocook, una eina que serveix per aplicar la tècnica de la cocció a baixa temperatura casa, o Terra animada, una iniciativa amb què han censat 3.000 plantes, flors i arrels amb el botànic Evarist March.

img_6702

L’exposició es podrà veure fins al 23 d’abril de 2017 al Palau Robert de Barcelona. El recorregut està farcit de fotografies, projeccions dels protagonistes, així com de diferents llibres que s’han editat al llarg dels anys sobre la seva cuina, i alguns dels aparells que han utilitzat per a les seves creacions.

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.