
Carme Ruscalleda i Pilarín Bayés s’uneixen en un nou i simpàtic receptari il.lustrat
Carme Ruscalleda publica el seu llibre més complert, La màgia de la cuina, un receptari per a tota la família il·lustrat per Pilarín Bayés
La màgia de la cuina (Bridge) és un llibre pensat per a tota la família, que s’inicia amb una introducció didàctica als aliments, la nutrició i la salut, i segueix amb una visió de les diferents cultures culinàries del món. D’altra banda, també enumera i explica les tècniques de cuina modernes. Una de les particularitat és que agrupa les receptes segons les diferents formes de coure els aliments: bullits, fregits, a la brasa i a la planxa, saltats, estofats …A cada apartat, il·lustrat amb els característics dibuixos de Pilarín Bayés, afegeix consells i trucs. Per exemple, en l’apartat dels fregits, Ruscalleda proposa des de fer un senzill ou fregit, mentre que en les següents pàgines, dona algunes receptes més treballades, com la de la tempura o els bunyols de bolets. També té un apartat de salses i un altre de postres.
Ruscalleda aplega més de 280 receptes de diferents dificultats, doncs, però amb un objectiu comú que comparteix amb l’esperit de Deulonder: estimar i gaudir de la cuina. Ruscalleda és una xef original i sense prejudicis que no es cansa mai de buscar una nova lectura de la cuina tradicional, sempre respectant els productes i les seves temporades. El resultat són plats creatius i imaginatius, amb delicioses barreges d’aromes, sabors, textures i colors. Algunes de les receptes que a Deulonder ens han agradat especialment són el Tàrtar de bacallà amb empredrat, Tempura de vegetals, flors de carabassó farcides i, de cara al Nadal, Capó de farciment nadalenc a la catalana. Els lectors, però, hi trobaran les receptes per fer els «bàsics» a la cuina, des d’una sopa d’all, fins a una salsa bearnesa passant per unes croquetes de pollastre. Pel que fa als postres, atenció! Ruscalleda repassa com es fa la Tarta Tatin, el Brownie, la Tarta Sacher i d’altres més originals com ara lesBarretes de pell de taronja confitada, el Pastís Saint Honoré i el Pastís Sarah Bernhardt.
Carme Ruscalleda va néixer a Sant Pol de Mar el 1952 i va fundar el Sant Pau amb el seu marit, Toni Balam, el 1988. És autodidacta, llegeix, prova, observa, experimenta i interpreta la cuina a la seva manera. A més de guanyar tots els premis culinaris
possibles, com dos guardons Nadal de Gastronomia i la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts, és la millor cuinera del món. Ha rebut set estrelles Michelin. : tres al seu restaurant a Sant Pol de Mar, el Sant Pau; dos al seu homònim a Tòquio; i dues més, a Moments, el restaurant que té amb el seu fill a l’hotel Mandarin de Barcelona.