ARTICLE DESTACAT CONSELLS

Casa Ruiz, el paradís dels llegums

Per cuinar bé calen bons ingredients i Casa Ruiz ofereix un dels millors llegums, cereals i arrossos de Barcelona. Deulonder ha fet una parada per visitar aquesta botiga a Barcelona

Deulonder, sempre al dia pel que fa a les botigues més selectes en matèria culinària, ens hem fixat en Casa Ruiz. Es tracta d’una botiga que comercialitza llegums, cereals, arrossos i un munt d’altres productes a granel. Com Deulonder, el seu lema és la qualitat. «És una botiga  pensada per a la gent que li agrada cuinar, per  a cuiners professionals, però també gent que li agrada cuidar-se i busca aliments de proximitat i  d’una qualitat que no trobaran en supermercats», explica Joan Gimeno, responsable de la botiga situada al carrer Aribau 169.  Els productes -en tenen més de 600- són tots de conreu tradicional i ecològic, sense transgènics i amb una elaboració cuidada. «Tots els nostres venedors són cuiners o dietistes i poden assessorar els clients, a banda que al nostre web hi ha tot tipus de receptes», comenta Gimeno.

Farines, fruits secs, pastes, grans, sèmoles, espècies, infusions, llavors, cacaus i xocolates, fruites deshidratades i algues i bolets deshidratats, Casa Ruiz és la cova d’Ali-Babà dels productes a granel. Entre les curiositats hi ha el pebre salvatge de Madagascar, molt rara de trobar i que dóna un aroma «picant i intens» als plats. «És un pebre que creix a trenta metres d’alçada i els recolectors s’han d’enfilar a l’arbre per agafar-lo». O bé, el gebre de sal d’Egipte, que creix en un antic mar que s’ha assecat i està actualment soterrat. També comercialitzen la vainilla més refinada, «degut als canvis climàtic, que ha reduit la seva producció, el seu preu s’ha multiplicat per quatre en pocs anys».

Un dels productes estrella de la casa són les avellanes, torrades al punt, i també es troben tota mena de cigrons exclusius, com ara el Fuentesauco de Zamora, sense oblidar el fèsol de Santa Pau o les mongetes «tolosanes» vermelles del País Basc.  En l’apartat de sucre, tres quarts del mateix: hi ha una gran varietat com ara el sucre panela («el més natural de tots») o el sucre de coco. Amb els cacaus, trobem també diverses varietats -cacau en pols natural i cacau holandès-  i fins i tot  pols de garrofa.

Casa Ruiz va néixer el 2013 a Madrid, quan un català de Tivissa , a la Ribera d’Ebre, que hi va anar a viure va trobar a faltar aquesta mena de comerç de granel. L’èxit va ser fulgurant i actualment ja hi ha quatre centres a la capital espanyola. A Barcelona n’hi ha dos: aquest del carrer Aribau i un altre a Muntaner 515.  Al seu web,  https://casaruizgranel.com/  es pot trobar la informació detallada dels productes, així com altres informacions d’interès.

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.