ARTICLE DESTACAT

Pluja d’estrelles Michelin en un any de bona collita gastronòmica

La cuina catalana està de celebració: els germans Torres s’han fet amb una tercera estrella Michelin

A Deulonder ens agrada estar al dia de l’actualitat del món culinari en sentit ample i ens complau fer-nos ressò una tardor més dels establiments que han merescut el prestigiós distintiu de la Guia Michelin. Aquest 2022 la cuina catalana suma més estrelles amb l’ascens dels germans Torres, que passen de dues a tres, la màxima distinció. Sergio i Xavier Torres van inaugurar Cuina Germans Torres el 2018 a Taquígraf Serra, 7 de Barcelona. L’espai, de 1.000 metres quadrats,  dedica un 70%  a la cuina i el 30%  restant al menjador. Hi ha dinou taules que poden acollir cinquanta comensals al voltant de la cuina central.

El menú degustació (255 euros amb un maridatge a 160 euros)  proposa una varietat de plats que han creat aquest bessons xef  basats en el producte de temporada. L’objectiu és treure-li el màxim rendiment amb la mínima manipulació, tal com anuncien en el seu web. Anteriorment, els germans Torres, que protagonitzen un programa de cuina a RTVE, ja  havien aconseguit dues estrelles amb el seu anterior restaurant Dos cielos. Amb aquesta estrella, Catalunya ja compta amb quatre restaurants que llueixen el triplet: Cuina Germans Torres, el Celler de Can Roca, dels germans Roca, Lasarte, de Martín Berasategui,  i l’Àbac, de Jordi Cruz.

Els germans Roca.

Jordi Cruz capitaneja l’Àbac.

El restaurant Lasarte a Barcelona amb el cap de cuina Paolo Casagrande al centre.

La victòria dels Torres no és l’única en terres catalanes, ja que la guia vermella ha distingit amb la seva primera estrella Michelin els restaurants Aleia at Hotel Casa Fuster, Come by Paco Méndez, Enigma, Mont Bar, Slow & Low, situats a Barcelona, i Etxeko Eivissa, as Canar (Eivissa), i Fusion19, a Muro (Mallorca). Al conjunt de l’Estat el nombre de restaurants amb el prestigiós símbol francès és de 250. D’aquests, només tretze tenen les tres estrelles. La ciutat que més restaurants té premiats amb tres estrelles és Barcelona, seguida de Sant Sebastian, amb dos.

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.