ARTICLE DESTACAT CONSELLS

Cistella ecològica a casa

Aquella poma d’un vermell rabiós i  lluent que es pot trobar en ufanoses parades que, més que fruiteries, semblen joieries, no està tan lluny d’aquella que la madrastra del conte va oferir a la Blancaneu. Rere tanta lluentor s’amaguen productes químics que a la llarga poden ser nocius per al nostre organisme.

Cada vegada els nutricionistes recomanen més prendre la fruita i la verdura ecològica que, si bé es fa malbé abans i no té l’aspecte radiant de les «comercials», és més saludable i saborosa. Per saber quines són les diferents opcions que existeixen actualment al mercat, hem fet una tria d’empreses que porten cistelles de productes ecològics a casa. Més fàcil impossible.

banner-huerta-ecologicafrutayverdura

Natural como la vida misma

www.naturalcomolavidamisma.com

Amb una molt bona relació qualitat preu, aquesta empresa familiar situada al Parc Natural del Moncayo, prop de Saragossa, proposa cistelles de 8 i 12 kg amb una gama de productes a triar entre els de temporada. Tot ho extreuen del seu hort, menys els plàtans, que són de les Canàries. Un avantatge és que sempre afegeixen més producte per si algunes peces estan fetes malbé. No cal subscriure’s, sinó que les cistelles es poden comprar  puntualment segons la necessitat de cada llar. El més interessant, doncs, són els preus:  23 €  la caixa de 8 kg i 28 € la de12 kg. En la seva botiga ecològica també ofereixen oli (d’oliva arbequina primera extracció en fred) i ous. Tal vegada l’únic inconvenient d’aquesta casa és la falta de flexibilitat a l’hora de repartir la cistella:  Només la lliuren un dia a la setmana.

 

natural

Doctor Veg

www.doctorveg.es

Proposen cistelles de 5, 8 i 12 Kg 100 % ecològiques (verdura, fruita i mixtes), amb l’avantatge que es poden personalitzar. El productes provenen de dues finques de cultiu localitzades a la comarca del Pla de l’Estany (Girona) i en les faldilles del MontsenyBarcelona. Donen prioritat a la proximitat, però alguns productes provenen d’Andalusia (tomàquets, carabassa fora de temporada), de la Catalunya Nord (kiwi), i els cítrics de València. Interessant també el Pa Bio que elaboren amb farina molta a la pedra (en tres mides 2kg, 1 kg i 350 grams, integral). Deliciós. També ofereixen oli i ous ecològics. L’empresa, que va obrir el febrer del 2010, funciona per subscripcions per una freqüència setmanal o quinzenal, però també es pot fer la comanda d’una sola cistella per provar. Els preus oscil·len entre els 24,5  € (5 kg aprox.) als 41,5 € (12 kg aprox.). També ofereixen el seu servei a empreses, perquè els treballadors puguin menjar fruita de qualitat sense moure’s de la feina. L’inconvenient d’aquesta casa són els preus, una mica elevats.

drweg

 

La Tavella

www.latavella.cat

Produeixen, venen i distribueixen fruita i verdura ecològica, de proximitat i de temporada de les seves finques de Cànoves, Santa Maria de Palautordera, i el Montseny. La peculiaritat és que entre la seva variada oferta es troba una simpàtica «cistella single» de 2,5 – 3 quilos amb una oferta variada de fruita i verdura de temporada (12,35 euros). Les altres cistelles es poden triar segons la composició (fruita, verdura, patates i cebes, vitamina C) i també tenen una anomenada «amb nens» amb productes pensats per als més petits. Com en els casos anteriors,  alguns productes procedeixen de fora del territori català, com ara plàtans de les Canàries o el romanesco de Portugal. A banda, ofereixen productes làctics i conserves, tot de primera qualitat. Contràriament a les anteriors empreses, de caire familiar, La Tavella és una empresa amb vocació social que ocupa persones amb discapacitat intel·lectual.

tavella

 

Disfruta & verdura

www.disfrutaverdura.com

Instal·lats a Cambrils (Tarragona), les més de 50 hectàrees que componen l’hort de Disfruta i Verdura estan a prop del mar, al costat d’un bosc de pins mediterranis i disposa d’aigua abundant. Les caixes són molt variades i van des de la caixa individual mixta de verdura i fruita (4-5 kg) fins a una gran per a llars on hi ha més de tres persones (12 kg). Un dels seus productes estrella són les caixes de taronges ecològiques, que estan boníssimes (diferents mides disponibles), però també tenen caixes de patates i cebes, de tomàquets de penjar, de llimones, d’aranges i de mongetes. També proposen caixes pensades per a llars amb nens, amb productes que els puguin agradar més. A banda, disposen d’una variada gama de productes paral·lels, com ara vedella ecològica, pollastre, formatge, iogurts i flams. Tot ho envien a casa. L’inconvenient d’aquesta casa, a banda dels preus, és que cal subscriure’s i demanar una freqüència determinada setmanal, quinzenal o mensual.

disfrutayverduratarongespatatas_y_cebolla

 

I love food

www.ilovefood.com

Aquesta jove empresa disposa d’una botiga a Barcelona (Muntaner 476, cantonada Mitre) però també envia cistelles de fruita i verdura a casa per un suplement de 2 €. En 24 hores garanteixen el servei arreu de Barcelona (si és àrea metropolitana puja una mica més). En aquest cas, s’afegeix a la filosofia ecològica el plus de proposar productes de KM 0. L’oferta de caixes és molt variada i poden ser de verdura, de fruita i mixtes. A banda, proposen un reguitzell de productes tots biològics, com ara carn, formatges, embotits, cerveses, envasats… Els preus de les caixes oscil·len entre els 24 € (per 6 kg) de fruita als 50 € per (14 kg). Val a dir que la botiga fa goig de veure (parets de maó vist, lleixes de fusta, decoració rústica…)  i es poden trobar productes curisosos (i deliciosos), com ara una melmelada feta amb estevia apte per a diabètics.

ilovefoodbo

ilovefood

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.