ARTICLE DESTACAT CONSELLS

Com guardar les espècies a la cuina

No cal ser un gran xef per saber que els plats milloren amb les espècies. Pebre, herbes de la Provença, romaní o orenga, gràcies als seus aromes els guisats guanyen en sabor i són un dels ingredients imprescindibles en qualsevol cuina, on exigeixen un lloc destacat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deulonder ha pensat diferents solucions per guardar-les  i tenir-les sempre ben a mà.

Una de les propostes més clàssiques és desar-les en potets de vidre que es poden posar  en una safata barra a tocar de la cuina. També es poden posar en un lateral per aprofitar al màxim l’espai.

image

Una altra solució pràctica és desar les espècies en un calaix especier. Aquí es poden guardar en pots de vidre independents, i en diferents formats segons les mides del calaix.

Copia de 04

Deulonder també proposa calaixos amb recipients metàl·lics de fàcil neteja.

A banda de les espècies seques, les plantes d’alfàbrega o menta aporten frescor a la cuina, sense oblidar el toc de color que donen a l’espai unes nyores o unes branques de llorer.

19

Sabíeu que les herbes també tenen propietats medicinals? Vet aquí uns exemples:

image

 

image

47I

5 Divisoria para cajón en inox

 

La canyella, que sovint utilitzem per als nostres postres, té propietats astringents, expectorants i antiespasmòdieques; l’orenga és un antiespasmòdic gastroinstestinal i un antisèptic indicat per a les digestions difícils, gastritis i bronquitits; l’anís estrellat és un carminatiu i digestiu indicat per al meteorisme, còlics abdominals i digestions pesades, i el pebre negre està indicat per a dispèpsies hiposecretores, és un tònic, i prevè els refredats.

A Barcelona hi ha vàries botigues que venen espècies d’arreu del món.  Deulonder recomana la nova cadena TastyHouse, que té tres botigues, una d’elles al carrer Santaló 155. S’hi troben no només espècies de tota mena, sinó també altres productes a granel, com ara arrós, pasta, cereals, sucre, llavors, llegums, sal, etc.

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.