CASADECOR

Cuines o instruments musicals?

Gràcies a un acord signat recentment a París, l’estudi Deulonder és a partir d’ara distribuïdor oficial de la casa de cuines francesa La Cornue, una de les  més prestigioses del sector, el Tiffany de les cuines i els forns. Però qui són La Cornue?

Què ofereixen de tan cobejat? Per començar, més que fabricants de cuines semblen luthiers, ja que cada peça és tractada amb la mateixa cura i  atenció que un violí Stradivarius. Ras i curt, no produeixen en sèrie, sinó que cada cuina, cada Château (nom del magnànim model de cuina de gas de 120 centímetres d’amplada), és acoblat, collat i muntat amb amor matern. Tots els materials usats són de nobles cap a munt: ferro fos, acer, coure, níquel i esmalt. Només es fabriquen alguns centenars de “Château” l’any i cada peça necessita al voltant de dos mesos de gestació abans de veure la llum. I això és nota. Qualitat, qualitat, qualitat. Rere aquesta marca s’amaga una família amb pedigrí, els Dupuy, que s’esmercen d’ençà tres generacions per aconseguir l’excel·lència en tot el que produeixen. Sota la direcció del nét del fundador,  Xavier Dupuy, avui dia aquesta marca és pràcticament una llegenda a França, on cap cuina no es pot anomenar tal sinó disposa d’un d’aquests ferraris culinaris.

Algunes de les seves peces que ens agraden particularment, a banda del magnífic Château, és clar, és el Flamberge que enguany hem triat per lluir a Casa Decor Madrid. És un forn rostidor tradicional molt fàcil d’utilitzar i que aconsegueix cuinar bons plats sense ser cap Ferran Adrià. També hem seleccionat alguns dels seus nous elements de la línia de fred que acaben d’engegar: un frigorífic monumental amb un interior d’acer inoxidable que -atenció!- està recobert amb una capa anti-bactèriana, i un armari bodega per a vi que permet la seva òptima conservació. Tot plegat, tot d’elements que vesteixen la cuina i aporten la tecnologia més puntera: amb La Cornue sabem tenim l’èxit assegurat.
No us volem fer dentetes, però si voleu veure el luxe que suposa cuinar amb La Cornue, podeu visitar l’enllaç , on es pot veure el Xef noruec Eyvind Hellstrom, 2 estrelles a la Guia Michelin (2009), amb “les mans a la massa” gaudint de la seva Cornue.

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.