ARTICLE DESTACAT CONSELLS

Deulonder aposta per Quooker, l’aixeta que ho fa tot

Deulonder distribueix les  aixetes holandeses Quooker que permeten tenir aigua freda, bullint i amb gas

Deulonder equipa les seves cuines amb les tecnologies més punteres. No és d’estranyar, doncs, que aposti pel sistema Quooker d’aixetes, un mecanisme que permet tenir aigua bullint a 100ºC, aigua calenta o freda, i freda amb gas, tot des d’una única aixeta. L’aigua, a més, és filtrada en tots els casos.

Gràcies a aquest mecanisme que s’instal·la per sota del taulell, de manera que queda invisible, es pot estalviar temps i energia i, sobretot, aigua, ja que no cal bullir més aigua de la necessària. A banda, és més sostenible perquè no cal comprar aigua en ampolles de plàstic, tant d’aigua mineral com amb gas.

A nivell d’energia, Quooker consumeix  només  10 vats en mode espera. El sistema ha rebut d’Europa l’evaluació energètica més elevada, una A. Un cop s’ha provat l’aixeta Quooker, és difícil estar-se’n perqué és ben pràctic poder disposar a l’instant per aigua bullint per preparar tes i infusions, i també per poder accelerar la cocció de pastes i arrossos. Sense oblidar altres usos com ara escaldar tomàquets per pelar-los ràpidament o bé preparar sopes instantànies.

Les aixetes Quooker tenen un mànec amb un doble aïllament i, per tant, sempre estan fredes i són segures al tacte. En això són diferents als bullidors tradicionals, que sempre es poden caure provocant accidents. A banda, es proposen en un ventall de colors i estils per adaptar-se en cada cas a la cuina i a les necessitats del consumidor.

La història d’aquesta empresa holandesa està unida al nom del dissenyador holandès Henri Peteri. En una visita que va fer a Londres, on presentaven una sopa instantània l’any 1970, va pensar que seria interessant inventar un sistema per tenir aigua bullint de manera ràpida a la cuina. Peteri va desenvolupar el primer prototipus d’aixeta d’aigua bullint. La primera patent la va treure el 1972. Des d’aleshores, l’aixeta s’ha anat desenvolupant i adoptant dissenys diferents, fins arribar a sis models. En paral·lel, es va desenvolupar el disseny de dipòsit fins al més nou, el CUBE, presentat el 2018.

Quooker es comercialitza avui dia a més de 15 països, i Deulonder n’és distribuïdor a Barcelona.

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.