ARTICLE DESTACAT viatges

Deulonder us obre les portes de Fortnum & Mason, una de les botigues de menjar més glamuroses de Londres

Des de tes fins a bescuits de tota mena, aquest palau al cor de Londres és el paradís dels gurmets

Galetes, tes, mels, xocolates, cafès, pastissos i llaminadures per a tots els gustos fan de Fortnum & Mason una de les botigues més glamuroses de Londres. Situada al centre de la ciutat, a Picadilly, fer un tomb per aquest paradís de les «delicatessen» és tota una experiència que, des de Deulonder, sempre amatents a la bona cuina i el menjar exquisit, us recomenem si visiteu la capital anglesa.

«Fortnum’s» per als londinencs, la fama d’aquest establiment antic de més tres segles (es va fundar el 1707) és mundial i forma part ja del circuït turístic de la ciutat. És interessant de visitar sobretot per aquells a qui els agradi descobrir productes locals d’excel·lent qualitat.

Per als amants dels tes, Fortnum’s és un lloc ideal per trobar tota mena de «flavours», com ara el de Queen Anne, un te refinat i especial, o bé els millors Earl Grey del país. Els tes es venen a granel o en llauna, i també en saquets.
La pastisseria és un prodigi de colors i textures. Amb una influència internacional, es poden trobar toda mena de dolços, com ara uns pastissets orientals.
Deulonder us recomana tastar els macrons de Fortnum & Mason, de gustos tan exòtics com ara lavanda o festuc. Una delícia.
La botiga, que sembla un palau, és un bon indret on trobar un «souvenir» o un detall comestible per regalar de la capital anglesa. Només els pots són, com aquets de bescuits, gairebé una obra d’art.

El seu fundador, William Fortnum, era un servent en la cort de la Reina Anne. La monarca desitjava tenir espelmes noves cada vespre. Així que Fortnum es va fer d’or revenent les restes d’espelmes de segona mà. Amb el ser associat, Hugh Mason, van obrir la botiga que també oferia queviures.

La història de l’establiment ha estat sempre vinculada amb la monarquia britànica, i el 2012 va ser la mateixa reina qui va inaugurar el saló de té Diamond Jubilée Tea Room al quart pis.

Fortnum & Mason té tres botigues a Londres. La més important i antiga és la situada a Picadilly 181. També ofereix productes en línia en el seu web.

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.