ARTICLE DESTACAT CONSELLS

Deulonder va de tapes

Deulonder va de tapes i proposa dos dels millors locals on es poden degustar les més saboroses i originals de Barcelona.

En primer lloc, el Tickets Bar, al Paral·lel,un restaurat amb dimensió cultural grastronònomica que sorprendrà per la varietat d’espai temàtics, com ara el dedicat al cinema.

TICKETS-LOCAL-7

TICKETS-LOCAL-6

TICKETS-LOCAL-5

Darrere d’aquest projecte  hi ha Albert Adrià, que després de diversos anys treballant al bar Inopia, va decidir fer un salt i ampliar l’espai de restauració així comi l’oferta culinària. Així que va involucrar el seu germà Ferran que de seguida va assumir el repte d’aplicar la seva recerca de noves textures i sabors al món de la tapa. A més, s’hi van sumar els germans Iglesias -Juan Carlos, Borja i Pedro-, restauradors de llarg recorregut i propietaris de la marisqueria  Rías de Galicia.

En aquest restaurant menjar serà com viure una escena de pel·lícula. Una experiència no només gustativa, sinó també visual. Amb toc desenfadat, podreu assaborir tapes com ara una «airebagette de pernil Joselito», unes «navalles a la graella amb gingebre», all i llimona o un «cornet de ventresca de tonyina amb suc de piparra».

Tickets-02

Tickets-10

Tickets-03

Tickets-11

El local, que sorprendrà a qualsevol convidat a qui volgueu enlluernar, tanca dilluns i diumenge. Al vespre la cuina està oberta fins a les 23.00h. Al migdia, només està obert dissabtes, de 13.30 a 15.30h. Hi ha difererents menús (Los ibéricos de Joselito, Les ostres, Xuxis, Tapetes del Mar, Tapetes de la Terra…).Entre els postres, el pastís tebi d’atmelles o el Ninyoyaki de xocolata.

Més casolà, el restaurant Mercat Princesa és un altre dels llocs recomanats per Deulonder. Està situat al barri del Born, carrer Flassaders, número 21, i ocupa un antic palau del segle XIV. Disposa de setze espais temàtics on es poden degustar diferents tipus de cuines.

mercat-princesa-las-saladas-2

mercat-princesa-cafe

mercat-princesa-entrada

Des d’ibèrics i formatges fins a ostres, pasant per «platillos», cuina japonesa, italiana, dolç i salat o Mekong. Tothom hi trobarà, doncs, el seu estil gastronòmic i de la més alta qualitat. Per exemple en l’apartat Pepe Fritz ofereixen els clàssics de la cuina mediterrània però cuinats al moment. Hi trobem des de sonsos, calamars a la romana  i gambes fregides.

pepe-fritz-mercat-princesa-02

pepe-fritz-mercat-princesa-01

pinxus-mercat-princesa-01

pinxus-mercat-princesa-05

pinxus-mercat-princesa-02

Mercat princesa també ofereix una ampla varietat de pinxos. Vet aquí alguns exemples:

Un dels avantatges d’aquest local és que té la cuina oberta durant moltes hores i tant s’hi pot anar a pendre l’aperitiu, com a dinar, berenar o sopar fins tard. L’horari bàsic d’obertura és de dilluns a dijous de 13 a 24hs. Divendres  de 13 a 0:30hs, dissabte de 12:30 a 0:30hs i diumenge de 12:30 a 23hs. En ser un espai força gran,  és ideal per anar en grups, tot i que també es troben bons recons per anar en parella. Potser el més recomanable són els pinxos, ja que tenen un ample ventall i de força originals. Per 11 euros podeu degustar-ne cinc (1 euro més amb una petita  canya de cervesa,  i per 2 euros més una de més gran). Personalment recomanem els arrossos i el «pop parmentier», exquisit.

Mercat princesa pertany a AN Grup, que gestiona diversos locals, com ara el Daps, l’Attic, el Piscolabis o el Mussol.

 

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.