ARTICLE DESTACAT

El geni de la cuina, Ferran Adrià, reinventa El Bulli

Ferran Adrià, per a molts el millor cuiner del món, planeja convertir El Bulli en un centre de recerca i innovació

En una trobada que va realitzar amb periodistes culturals, el reconegut xef  va explicar les grans línies del seu nou projecte visionari , que es dirà ElBulli1846, i que estarà a Cala Monjoi. Recentment l’ajuntament de Roses ha concedit la llicència definitiva perquè les obres del local puguin tirar endavant.  En paraules del propi Adrià: «El Bulli1846 serà un centre d’investigació on una vintena de persones treballaran per reflexionar, investigar i experimentar sobre l’eficiència i la innovació. Serà una cosa molt enfocada a les pimes, perquè el 50 per cent de les que existeixen a Espanya no duren més de cinc anys i esperem posar el nostre granet de sorra perquè això canviï».

Amb el cap ple d’idees, Adrià va mostrar algunes de les peces que s’exposaran al nou Bulli i que, més que un museu, veu com un «work in progress». Les visites es faran per grups reduits i s’exposarà la metodologia Sapiens, que han engegat per qüestionar, entre d’altres coses, la classificació dels aliments. Per això, Adrià i el seu equip han escrit i editat tota una sèrie de llibres de cuina -la Bullipèdia- que s’apropen a l’aliment des d’una perspectiva innovadora i diferent.

La col·lecció d’objectes, actualment instal·lada en un antic magatzem al carrer Mèxic de Barcelona, es forma, per exemple, de coberts que el mateix Adrià ha dissenyat, o bé  estris innovadors de cuina, sense oblidar els curiosos models en plastelina que s’utilitzen a l’hora d’idear els plats.

En el nou centre, que preveu que obri les portes la tardor, no hi haurà cap restaurant, la qual cosa es podrà comprovar durant el primer any de funcionament, «en el qual farem jornades de portes obertes, tenint en
compte que es tracta d’un projecte per a les pròximes generacions».  Les estades per als investigadors -uns 20- prendran la forma d’una beca i hi podran accedir persones d’horitzons molt diferents.»Tenim una visió holística de la creació i en el procés creatiu hi ha la imaginació, però també l’experiència de la recerca per descobrir».

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.