ARTICLE DESTACAT CONSELLS

El millor panettone, a la pastisseria Xocosave de Riudoms

Riudoms ja no és només la ciutat d’on era originària la família de Gaudí. A partir d’ara també és el centre neuràlgic del millor panettone. La pastisseria Xocosave acaba de rebre el distintiu de Millor Panettone Artesà d’Espanya 2020.

Aquesta pastisseria és ben coneguda en aquesta ciutat de 6.500 habitants, situada molt prop de Reus, a Tarragona. L’establiment té una llarga trajectòria i compta amb anys d’experiència en l’elaboració de productes pastissers. Es va fundar en 1880 i està especialitzada en croissants, xocolata, torrons i, per descomptat, panettones, un pa dolç originari de Milà que cada vegada té més adeptes al nostre país.

Adán Sáez Ventura, de 35 anys, és el creador d’aquest panettone tradicional i ha crescut en la pastisseria familiar. El seu primer mestre va ser l'»avi Miquel», Miquel Ventura, que va prendre el relleu de la antiga pastisseria Casa Molons el 1931. Més endavant, Adán Sáez es va formar a l’escola Joviat de Manresa i a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB), on també va cursar el seu primer Màster de Xocolata. De fet, el 2006 ja va guanyar un segon premi com a escultor de xocolata a Perpinyà.

El concurs està organitzat per l’escola del Gremi de Pastisseria de Barcelona i ja va per la cinquena edició. En Deulonder ens encanta la rebosteria i equipem les nostres cuines amb els espais ideals i grans encimeres per poder preparar pastissos, així com calaixos adaptats per guardar ordenadament tots els estris.

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.