CONSELLS

«El nacional» obre les portes a Barcelona

El primer multiespai gastronòmic ha obert les seves portes a Barcelona, concretament al Passeig de Gràcia 24 bis, entre Gran Via i Diputació. El nacional és un local esplèndidament decorat, a base de moltes plantes i daurats, que ofereix en els 2.400 m2 que ocupa, un conjunt de quatre restaurants de diferents estils, així com quatre barres amb diversitat d’oferta gastronòmica.

Val la pena visitar aquest centre gourmet que s’ha instal·lat en un edifici històric de la ciutat. El nacional va obrir el 1870 com un cafè-teatre modernista i d’aleshores ençà ha acollit diferents activitats, com ara una fàbrica de teles i tintures, o bé un concessionari, abans d’utilitzar-se com a punt de recollida d’aliments un cop finalitzada la guerra civil

Un dels aspectes més sorprenents del local és la seva estructura arquitectònica. Compta amb quinze bóvedes o voltes catalanes que atorguen un aire industrial a l’espai, ricament decorat amb detalls de bon gust, com ara els llums. N’hi ha uns, per exemple, que són unes gàbies d’ocell de fusta. Darrere hi ha el pretigiós decorador Lázaro Rosa Violán, especialista en donar vida a l’arquitectura modernista de la dècada dels anys 30 i 40.

I què s’hi menja? Doncs de tot i de primeríssima qualitat. Hi ha, per exemple, i per primer cop a Barcelona, l’opció de triar a la peixeteria quin tall de peix es vol menjar, i el preparen tot seguit al restaurant La llotja. Es pot degustar una «orada a la sal de l’escuma del mar de Formentera» (19 €), o bé  unes «gambes a l’andalusa cruixents amb maionesa d’encurtits»(18,50€), entre d’altres exquisiteses.

Amb la carn, el mateix. En l’espai La braseria, es pot seleccionar el tall de carn que es conserva a la vista en una -atenció a la dada- vitrina de maduració, i que després cuinaran a la brasa, al forn de llenya o a la planxa, abans de servir-lo a taula. La mitjana de bou surt a 85€ el quilo.

També es pot anar de tapes amb una oferta divertida i variada i també hi ha una barra d’ostres, i una altra de formatges. Per menjar més estàndart, El nacional proposa La paradeta, on ofereixen coques de recapte, amanides, i sucs de tota mena a preus molt assequibles. Així doncs, es tracta d’un multiresturant per a tots els gustos i butxaques (hi ha plats de 5 a 50€).

Aquest  és un projecte de la família Subirats,  de SB Hotels i SB Immobiliària. Segons Gerard Subirats, delegat de SB Grup, El Nacional és una mena d'»escenografia de teatre que mostra diferents experiències gastronòmiques». Hi treballa un equip de dues-centes persones (85 professionals de la cuina, dirigits pels xefs Carles Tejedor, Miquel Ristol i Ferran Tadeo ) i està obert 365 dies l’any. La cuina està oberta des de les 12h del migdia i fins  a la 1h de la matinada.

 

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.