ARTICLE DESTACAT CONSELLS

El nou mercat del Ninot de Barcelona: una experiència per viure

Barcelona està renovant els seus mercat i fa uns mesos s’ha enllestit la reforma el del Ninot, a Hospital Clínic: fem una visita!

1429201766

mercado-del-ninot-ayer-mientas-los-paradistas-ultimaban-los-ultimos-detalles-para-tenerlo-todo-sitio-para-reapertura-hoy-1431973639256

El nou mercat disposa de 2.800 metres quadrats, amb 48 parades d’alimentació a l’interior i 33 parades de producte no alimentari a l’exterior, integrades a la façana de l’edifici.

IMG_0048

bacalla

Gràcies a la redistribució, les parades han guanyat espai i s’han pogut incorporar càmeres frigorífiques i obradors, a més d’espais de degustació i fins un restaurant. Cada vegada s’estén més la concepció del mercat com un centre gastronòmic on es pot comprar-sí-, però també descobrir nous productes, menjar in situ i passar-hi una bona estona.

IMG_0044

verduras1

A banda d’un nou accès pel carrer de Mallorca, que facilita l’entrada a tots els veïns de la zona, també s’ha construït un nou pàrquing amb una capacitat de 105 places. A més, s’ha obert un supermercat a la planta baixa.

Ninot1

peixateria

Passejant pels passadissos del nou Ninot, descobrim tota mena de productes delicatessen en unes parades que no tenen res que envejar al sofisticat Galvany.

IMG_0045

Els veïns van haver d’estar prop de sis anys amb un mercat provisional, unes carpes que van instal·lar a proximitat. Va ser de l’octubre del 2009 fins al maig del 2015. Molts comerciants, però, estan contents perquè realment es pot dir que han rentat la cara a l’edifici i li han donat una dimensió més moderna, lluminosa i higiènica. Tot i que es va reinaugurar l’estiu de l’any passat, encara s’hi flaira un olor a nou que es barreja amb la dels productes frescos i aromàtics.

arquitectura1

Amb la renovació també s’ha creat un Espai Cuina, equipat amb tot el necessari per a fer demostracions i cursos de cuina. També s’ofereix una programació regular per a infants, joves i adults. Per les persones que tinguin dificultats per anar a comprar, el mercat disposa de servei de repartiment a domicili gestionat per l’empresa social Compra-Servei. 

mercado

IMG_0058

 

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.