ARTICLE DESTACAT CONSELLS

Els millors bunyols, els del forn Roura

Un dels dolços característics de Quaresma són els bunyols. Us proposem visitar el forn Roura on fan uns dels millors de Barcelona

Al forn Roura, pràcticament centenari i situat al carrer Calaf 15 de Barcelona,  tenen clar que per fer uns bons bunyols calen ingredients naturals, els de sempre sense additius, i sobretot temps, temps per deixar que la massa reposi sense estrès.

A can Roura els preparen el día abans i els deixen reposar en fred unes deu o dotze hores. Després els fregeixen unes hores abans de vendre´ls i els ensucren; tot el procès es fa de manera artesanal. » Per nosaltres, en l´elaboració de tots els nostres productes, es determinant el temps. Els ingredients de qualitat per descomptat, pero com en tot procés fermentatiu, i els bunyols el tenen, el temps es basic. Amb el pa aquesta importancia es multiplica.. Aixo evita l´us massiu d´aditius, un dels paranys en que ha caigut l´alimentació actual. No hi ha millor conservant que el producte fet del día, ni millor saboritzant que els ingredients de qualitat,..» , comenta Josep Maria Roura, flequer des de fa tres generacions.

 

Respecte a les varietats, Roura elabora els bunyols tradicionals de vent, els de l’Empordà, els de vent amb poma, amb xocolata i també farits de nata, de trufa i de crema.

En els díes tipics, dimecres i divendres, es fan entre 25 i 30 kg de bunyols. » Els que tenen més demanda són els tradicionals de l´Emporda, tot i que la resta també té força sortida «.

No cal dir que al forn , que ha conservat el disseny elegant de principis de segle, es troben també tota mena de pans i pastes, així com coques delicioses. Una de les novetats són les fetes amb bimi, un vegetal resultat de la barreja de kai-lan i brocoli, i especiades amb moringa.

 

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.