ARTICLE DESTACAT CONSELLS viatges

Els millors mercats nadalencs a Europa

Per Nadal no tot és anar a esquiar o a la muntanya: cada vegada més persones viatgen el desembre per descobrir els mercats de Nadal d’altres ciutats i poder comprar productes i objectes decoratius diferents. Deulonder ha fet una tria entre els millors d’Europa.

Els mercats de Nadal van néixer a Alemanya i a Alsàcia, peró als anys noranta es van estendre per tot Europa. Un dels més reputats és el mercat de Brussel·les. Instal·lat al centre de la ciutat, a la Grand-Place, el mercat està obert del 27 de novembre al 3 de gener. Les docenes de parades s’estenen per 2’5 quilòmetres i inclouen per als més menuts una gran noria i una pista de patinatge a la Place del Peix.

Després dels atemptats de París la ciutat encara roman a un nivell 3 d’alerta, però des de l’ajuntament insisteixen que la vida a la capital belga ha recuperat la normalitat i que visitar-la per Nadal és del tot segur.

christmas-markets-valkenburg
Mercat de Nadal de Brussel·les, situat a la Grand-Place.

A París trobareu també un important desplegament de paradetes al llarg dels glamorosos Champs-Elysées, segurament el mercat més bonic de la capital, que també organitza altres mercats nadalencs a altres zones, com a Montparnasse i a La Défense.

Mercados-Navideños-en-París

Mercatino-di-Natale-del-Trocadero-Parigi-Francia.-Author-Dalbera.-Licensed-under-the-Creative-Commons-Attribution-601x330

Amb tot, el més popular i concorregut (milers de visitants l’any entre parisencs i turistes) és el dels Champs Elysées. Una de les particularitat d’aquest mercat que s’estén per dos quilòmetres és que les casetes són de fusta, la qual cosa aporta molt de caliu fins i tot quan les temperatures ratllen els zero graus.

Champs-Élysées-Christmas-Market-marché-de-Noël-Paris1-1024x682

S’hi poden trobar  tota mena de decoracions per a l’arbre de Nadal, moltes d’elles artesanals, així com joguines de fusta i tota mena de productes gurmet. El mercat, que está del 15 de novembre al 4 de gener, obre cada dia fins a les 10:30h de la nit i el cap de setmana fins a la una.

 

Vienna-Christkindlmarkt
Viena Christkindlmarkt

Viena és una altra de les destinacions més recomanades per les vacances de Nadal. El seu Christkindlmarkt és un dels més antics d’Europa i es remunta al segle XIII.

79846_528f49ab11b6b2b9acbd37897444659d

Del 13 de novembre fins al 26 de desembre, la Plaça de l’Ajuntament acull les paradetes del mercat que ofereixen tant ponx (solen estar sota zero per aquestes dates i una beguda calenteta va molt bé!), com decoracions nadalenques de tota mena. Una de les particularitats del mercat és que paral·lelament organitzen múltiples activitats culturals, concerts, lectures (aquest any una sèrie d’escriptors llegiran cada dia els seus contes de Nadal preferits), etc.

El mercat és tan popular que fins i tot editen una revista, Cristkindlmarkt, amb receptes nadalenques, consells, cançons i la llista de tots els venedors… això sí, en alemany!

 

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.