ARTICLE DESTACAT CONSELLS

Els set millors blogs de cuina

A Deulonder no només ens preocupen les cuines com a espai, sinó també la cuina en general. Per això avui us proposem una tria dels set blogs de cuina més interessants que s’estan escrivint actualment.

Internet i les xarxes socials han democratitzat la cuina, en el sentit que avui dia tothom pot obrir un blog i penjar les seves receptes, mentre que abans només els xefs i els especialistes aconseguien publicar receptaris.  Per internet circulen des de fa temps, doncs, tota una sèrie de blogs especialitzats en receptes, i avui us volem proposar  una tria de set que ens han semblat especialmente ben fets, imaginatius, ben il·lustrats i amb les receptes ben explicades.

Bavette.  Ens encanta aquest blog, fet amb molta elegància per Ettore Cioccia. Està especialitzat en postres i proposa receptes «nyami» com ara la «Tarta Selva Negra con crema Nemalaka y Kirsch» o bé  els «Financiers de chocolate crocante con ganache al café». Es tracta, doncs, de paraules majors de la gastronomia . En el menú principal també hi podem trobar altra tipus de receptes, classificades per aperitius i entrants, amanides, sopes i cremes, verdues i llegums, arrossos, pasta, peixos i marisc, carns i aviram, entrepans gourmet i Oriental; seguit d’un altre apartat de pans i masses, dolços, còctels i batuts, especials i «m’agrada».

Cocinaland és un blog de recent creació que escriuen un parells de cuiners joves  que proposen receptes importades de tot el món procedents dels millors restaurants d’arreu. Una de les particularitats d’aquest portal que ens ha agradat és que cada recepta compta amb la informació nutricional.

A més, inclouen articles sobre el món de la cuina i sobre els aliments força interessant, com ara sobre els diferents tipus d’espècies, o bé com preparar un puré de patates «perfecte». Entre les propostes de receptes, ens quedem amb la «sopa griega de limón» o bé la  «crema de calabacín con albahaca».

 

La cuina de casa és un blog imprescindible per als amants de la cuina. Aquí trobareu receptes delicioses  com ara un «Brownie per als amics», el «Castell de la llegenda de Sant Jordi o una «Semiesfera de Gerds i fruita de la Passió».

L’autora del blog és Gemma Clofent, que escriu aquest blog des del 2006. Al seu web s’hi poden trobar tota mena de receptes guardades per índex alfabètic, temàtic,  o bé per índex per fotos, una manera  ben original de buscar i triar-ne una, ja que de seguida el plat entra pels ulls.

 

 

La cuina de la Dolorss és un blog de cuina molt popular que escriu la Dolors Mateu de Lleida. Per exemple proposa uns pràctics  «plats per emportar» o bé receptes sota el lema «nos cuidamos?» En un altra apartat, la Dolors ens informa dels cursos que organiza així com un recull de premsa de les diferents intervencions que ha fet en mitjans com La Xarxa TV o el Cuines de TV3.

 

El cocinero fiel es un blog de referència que es caracteritza per les seves videoreceptes originals i variades, així com per posts relacionats amb restaurants i locals. En l’apartat rànquing trobem que encapçalen la llista de receptes la «Francesinha en Lisboa», «Qué hacer en Cuenca cuando tienes hambre» o «The New York Food, Crhonicles Burguer».

 

Cocinando con Catman que escriu el cuiner Manu, inquiet i curiós davant totes les cuines del món. El 2010 va rebre el premi al millor bloguer de cuina del Canal Cocina. Ens agrada d’aquest blog la presentació i les fotografies de les receptes, a banda de la seva originalitat. Entre els múltiples apartats destaquem el dedicat als tes amb receptes com ara el «té frío artic ginger» o bé el «helado de te matcha sin huevo» o encara més el «Té Breakfast: un té para Anastasia».

 

Per acabar aquest recorregut, volem parlar del blog Olleta de verdures, un dels primers a aparèixer (2007) i que se centra en cuina casolana amb unes receptes molt personals i cuidades. Rere aquest blog s’amaga una parella d’ensenyants amants de la bona gastronomia i amb moltes ganes de parlar de plats i receptes i de cuina en general. Així, també podem trobar comentaris sobre restaurants, mercats i comerços. El nom del blog prové d’una recepta popular del nord del País Valencià.

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.