ARTICLE DESTACAT

En record de Mey Hofmann

Deulonder recorda amb tristesa Mey Hofmann, una figura capital de la gastronomia catalana que ens deixa prematurament a l’edat de 69 anys

OK-9114-+moviment-fons_740x450

Tot l’equip de Deulonder lamenta la defunció de Mey Hofmann, víctima d’un càncer que se l’ha endut aquest passat dimarts 2 de maig a l’edat de 69 anys. Dona dinàmica i emprenedora, Mey Hofmann va crear des de la discreció i la humilitat tot un imperi al voltant de la cuina. D’una banda va obrir una sèrie de restaurants de gran qualitat (l’Homònim , amb un estrella Michelin des del 2004, i els reeixits Taverna Hofmann i Hofmann Bistrot), sense oblidar la pastisseria que porta el seu cognom situada al barri del Born de Barcelona, i de la qual justament vam parlar aquesta Setmana Santa en motiu de les seves originals mones de xocolata. Per una altra banda, es va instituir com una referència a Catalunya per l’escola d’hostaleria que va obrir el 1983, i que ha format a nombrosos cuiners de renom internacional, com per exemple els germans bessons Sergio i Javier Torres (Dos Cielos), Jordi Esteve (Nectari), Arnau Bosch (Can Bosch), el pastisser Josep Maria Rodríguez, Aitor Zabala, etc.
IMG_4638

Hofmann tenia una formació molt àmplia i diversificada. Va estudiar Ciències Econòmiques, arquitectura d’interiors, gemmologia i disseny de joies, però tot confluïa al voltant de la seva passió per la cuina. Sovint ella mateixa explicava que les seves originals propostes culinàries, que va començar fent a casa, tenien el seu origen en l’internat alemany on passava els estius i on es va impregnar de l’amor per la cuina i la pastisseria feta amb temps i paciència. Finalment, el que en principi era un simple hobby es va acabar convertint en la seva professió i va obtenir un gran èxit. Només cal dir que centenars d’alumnes (es calcula que uns 2.000) han seguit els seus ensenyaments.

La  filosofia culinària de Mey Hofmann era barrejar tradició i innovació

Víctima d’un càncer que li van diagnosticar al principis d’any, Hofmann, ja molt malalta, no va poder assistir al lliurament del premi especial de l’Acadèmia Catalana de la Gastronomia 2016 el dilluns passat, un reconeixement que va recollir la seva filla Silvia.

image
Foto: Maria Josep Jordan @marijojordan

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.