Film & Cook
EXPOSICIONS

Film & Cook

Per quart any consecutiu, el festival Film & Cook ofereix una selecció de les pel·lícules més interessants relacionades amb el món de la gastronomia.

Amb una programació doble, a Madrid i a Barcelona, el festival organitza en paral·lel a les projeccions uns showcooking en què cuiners de cinc estrelles mostren en directe la seva feina. Per a l’edició 2014, que es desenvolupa els dies 22 i 23 de novembre, podrem veure, per exemple, el savoir faire de Ricardo Sanz, del restaurant japonès Kabuki de Barcelona, o bé Paco Pérez, del Miramar.

Mèxic és el país convidat de la present edició, i per això han convidat el cuiner Rodrigo Flores, del restaurant mexicà La hacienda Morales. El toc dolç el posarà Alejandra Rivas, xef mexicana y dona de Jordi Roca, del Celler de Can Roca, amb qui dirigeix el restaurant Rocambolesc, de Girona. És una gelateria gourmet, una mena de laboratori de proves on elaboren les postres que després Jordi Roca desenvolupa a El Celler.

Pel que fa als films, a Barcelona es podran veure, entre d’altres Cuinant, de Marc Fàbregas, i Amor en su punto, de Teresa de Pelegrí-Dominic Harari . El film de Fàbregas, estrenat el 2014, és una comèdia protagonitzada per l’Àlex i la  Paula , que han de preparar un sopar per a uns convidats ben especials: els seus ex. A mesura que van cuinant, repassen els seus sentiments, reaccions i emergeixen emocions que cap dels dos no s’esperava. El llargmetratge de Pelegrí-Dominic Harari, del 2013, també és una comèdia ambientada a Dublín i que té per protagonistes un popular crític gastronòmic irlandès i una espanyola immigrant, que l’inspira perquè es guiï més pel seu cor en lloc de pel seu estómac.

Després de cada projecció, un cuiner farà un showcooking amb algun dels plats que apareixen en el film, i el públic li podrà preguntar coses i parlar amb ell: tota una oportunitat per conèixer de prop els secrets dels xefs.

«Cada vegada és fan més i més bones pel·lícules relacionades amb el món de la gastronomia i vam pensar que seria una bona idea d’unir la cuina amb el cinema per arribar a un públic més ample», explica Verónica Escuer, directora del Festival. En la tria que fan per a la programació es prioritza la qualitat dels films, així com la temàtica, que és variada i combina tant novetats com films clàssics. Per exemple, El resplandor, de Stanley Kubrick.

Escuer també destaca, a banda de la gran presència de cuina mexicana que tindrà el Festival, l’oportunitat de veure els productes que es posen a la venda al Market & Taste, al Hall del mateix  Club Aribau: «S’hi pot accedir gratuïtament i s’hi poden trobar els productes d’Organic Gourmet, tots elaborats amb els principis d’agricultura ecològica, i els pans artesans de Turris. Pel que fa als productes mexicans, hi haurà degustació de tequila de  les marques Tequila Herradura, Enmezcalarte y Sotol.»

 

La programació sencera la podeu trobar al web del festival: www.filmandcook.com

 

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.