ARTICLE DESTACAT CONSELLS

Josper, el Rolls-Royce dels forns a la brasa

Es diuen Josper i és una empresa familiar de Pineda de Mar que fabrica uns forns únics al mercat: una sàvia combinació entre graella i forn a la brasa que a Deulonder ens complau recomanar

josper_intro

Un dels principals avantatges del forn Josper, un receptacle absolutament tancat  i refractari, és que assoleix una alta temperatura a molta velocitat, de manera que el temps de cocció es redueix. Els aliments, a més, no perden la humitat i preserven tota la seva tendresa i sabor. El forn treballa a una temperatura d’entre 300º i 350º.

Els forns disposen de dues graelles que permeten jugar amb les diferents coccions, fer rostits, carns i verdures a la brasa. Fins i tot els calçots queden per llepar-se els dits!

Els forns Josper s’alimenten amb carbó vegetal, i el seu consum és fins a un 40% menor que en una barbacoa tradicional.  Existeixen quatre models segons el nombre de comensals (150, 100, 70 i 40) i el seu ús majoritàriament és per a  la gastronomía profesional, catering i esdeveniments culinaris, tant d’interior com d’exterior. Ara, a més, també tenen una gama per l’àmbit domèstic. És una eina profesional molt versàtil que trobareu tant a Steak Houses, com a braseries i restaurants de cuina tradicional fins a locals d’alta cuina.

carnes_pinzas

Deulonder ha instal·lat en més d’una ocasió el forn domèstic JOSPER HJX38 de sobre taulell. El temps d’encesa és de  25 minuts aproximadament i el consum diari oscil·la entre 6 a 8 kg de carbó vegetal.  Amb aquest forn es poden cuinar gran quantitat d’aliments i és ideal per fer àpats multitudinaris amb familiars i amics.

imagen_portada_04

Josper és un nom que prové dels dos fundadors Josep Armengué, el ferrer de Pineda mort fa quatre anys, i Pere Juli, propietari del restaurant Mas Pi i que, juntament amb la seva filla, Sandra Juli, i Manu Yebras dirigeixen l’empresa que va posar-se en marxa fa gairebé cinquanta anys. Actualment, l’empresa compta amb una cinquantena de treballadors i fabrica forns que es venen per més de 95 països. A Rússia, per exemple, fan furor, i alguns dels hotels més luxosos de la ciutat com el Four Season en plena Plaça Roja de Moscú, ja compten amb la brasa única de Josper. A banda, tenen la franquícia de restaurants Pura Brasa amb locals repartits per tot Catalunya, així com Urban Grill a aeroports estatals.

cordero

One comment

  1. jordiskull@gmail.com

    15 Jun 2020 - 12:56 pm

    Hola: soc Jordi Dalmau. Tin un josper de fa molts anys i em feria falta algunes peces perque san fet roballat.es posible? Gracies

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.