ARTICLE DESTACAT CONSELLS

La confiteria Padreny de Reus, mestres dels panellets

Arriba el novembre i  els aparadors de les pastisseries s’omplen de les famoses boletes embolicades amb pinyons. Un dels establiments on fan els millors panellets es troba a Reus i es diu  Confiteria Padreny

Confiteria Padreny, situada al barri Pallol de Reus, té més de dos-cents anys d’història i sis generacions de pastissers vinculats a la casa. Fa un parell d’anys Marisa Capdevila va passar el relleu a la seva filla Glòria Vicheto, l’actual responsable. El 2015 la botiga  va ser distingida amb el Premi Nacional d’Establiments Centenaris.

Un dels productes pels quals es coneix més aquesta confiteria arreu de Catalunya  són precisament els panellets, i aquí és on els va a comprar expressament cada novembre Chone de la Sotilla, interiorista i sòcia fundadora de Deulonder. En fan de rovell, de pinyons, de pinyons recoberts de xocolata, i de massapà de diverses varietats clàssiques com ara de canyella, de vainilla, de fruita vermella, coco, llimona i avellana.

Quin és el secret dels seus panellets? Marisa Capdevila assegura que no hi ha cap secret, sinó que els ingredients són de primera qualitat, sobretot l’atmella i els pinyons. «L’elaboració sempre és la mateixa, comprem l’atmella amb pell, la pelem i la triem i després l’escaldem en una caldera de doble fons, a la qual afegim el sucre fos, la ratlladura de llimona, una llimona collida de l’arbre que es porta un proveïdor,  i ho deixem al bany maria. En el cas dels panellets de gema,   l’ou també es cou a la caldera i deixem la massa en repòs dos o tres dies abans de procedir a fer els panellets. Pel que fa als pinyons, no mirem el preu, ha de ser un pinyol nacional, preciós.»

Altres de les seves especialitats de la casa és la fruita confitada (meló, mandarina, albercoc, cirera, etc.)  i els «marrons glacées», amb tot, el que té més sortida és el clàssic panellet de pinyons, de sabor refinat i suau. Confiteria Padreny envia els seus tresors dolços arreu del món, Canadà i Austràlia, per exemple.

La Confiteria està situada en una ciutat, Reus, que ofereix diferents centres d’interès cultural:  la ruta per cases modernistes amb obres de  Gaudí i Lluís Domènech i Montaner  (Institut Pere Mata, Casa Navàs, Casa Rull i Casa Gasull),  sense oblidar la casa natal on va néixer Antoni Gaudí i l’institut on va estudiar. Per a més informació turística: http://www.reusturisme.cat

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.