ARTICLE DESTACAT CONSELLS

La cuina catalana, premiada amb un total de 65 estrelles Michelin

El xef Jordi Cruz i Alberto Durá en la Gala Michelín 2020 @GuiaMichelin.

Cada tardor es donen a conèixer les prestigioses estrelles que concedeix la Guia Michelin i enguany la cuina que més brillants obté en tot l’Estat espanyol és la catalana, amb 65 estrelles, seguida de la basca i la madrilenya. A Deulonder, a banda de fer cuines modernes i amb ànima, ens agrada estar al dia amb la gastronomia actual i us proposem repassar algun dels establiments distingits.

 

Un dels plats del restaurant Deliranto de Salou, premiat amb una estrella Michelin.

Només a Barcelona hi ha 22 restaurants amb la cobejada estrella i entre tots els establiments en sumen 32. L’Angle, de Jordi Cruz, en guanya una tercera i entra en primera divisió, mentre que el Cinc Sentits recupera la que va perdre. També hi ha noms nous, com l’Aürt de l’innovador Arturo Martínez, que posa la cuina davant dels comensals en aquest restaurant que està integrat al ‘lobby’ del Hilton Diagonal Mar.

 

Jordi Cruz, de l’Angle, amb tot el seu equip. L’Angle està situat a l’Hotel Cram, al carrer Aragó 214- Foto: @ABaCGroup

Recordem que els restaurants de Barcelona amb tres estrelles són l’Angle, de Jordi Cruz, que fa una cuina catalana des d’una perspectiva moderna i actual, i el Lasarte, de Pablo Casagrande, un deixeble de Martín Berasategui, que proposa postres tan originals com un pastís de xocolata calent amb gelat de te Earl Grey.

 

Arturo Martínez del restaurant Aürt, que aconsegueix la seva primera estrella Michelin.

L’altre restaurant amb tres estrelles Michelin és el ja consolidat Celler de Can Roca, a Girona. També està bé recordar el restaurant Deliranto, de Salou, que ha merescut la seva primera estrella. El xef Josep Moreno, que proposa una cuina amb «una original proposa narrativa i de base teatral».

 

El sommelier Josep Roca.

 

 

 El xef Josep Moreno del restaurant Deliranto, de Salou, s’inspira en clàssics de la literatura per a elaborar els seus plats.

 

One comment

  1. rafel

    23 Sep 2020 - 6:04 pm

    Ho sento però es un vull però no puc, article aborrer que a mes confont els germans Roca, del cuiner Joan pel sommelier Josep

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.