ARTICLE DESTACAT LLIBRES

La cuina dels bolets, el nou receptari de Sergi de Meià

Tardor equival a bolets. És el moment de deixar el protagonisme a aquest producte del bosc en els nostres plats, i per això us proposem el nou  receptari del cuiner Sergi de Meià

El llibre, editat per Ara Llibres, no només ofereix receptes originals i sofisticades al voltant dels bolets, sinó que també introdueix cadascun de les diferents varietats perquè els puguem distingir si anem a caçar-los al bosc, així com un calendari de creixement i un mapa de les zones on els podrem trobar, sense oblidar trucs de conservació ben pràctics.

img_cuales_son_las_setas_comestibles_mas_comunes_en_espana_20028_orig

Del Moixernó fins al Palomí,  Sergi de Meià ha desenvolupat receptes per a vint-i-tres espècies de bolets, entre els quals hi ha del popular rossinyol, el fredolic, el rovelló o el camagroc.

 

Fins a 23 espècies apareixen indexades en el llibre de Sergi de Meià, totes elles procedents dels boscos de Catalunya

 

1721_la-cuina-dels-bolets_baixa

Advertim que les receptes no són, en general, fàcils d’elaborar. No trobarem en aquest receptari, per exemple, bacallà amb rovellons, sinó que són plats sofisticats que el xef elabora en el restaurant que duu el seu nom, de Barcelona. Per posar algun exemple, vet aquí la recepta de bolet anomenat  peus de rata que proposa:  «Crema de crancs de mar, peus de rata i alls tendres, «una recepta de mar i muntanya, on bosc i Mediterrània s’uneixen en un perfecte maridatge de gustos, olors i textures gràcies a aquest bolet».

producte_33

Cada plat, a més, ve acompanyat d’una recomanació de vi, en aquest cas un blanc de Vinyes Trobades, un projecte de recuperació de varietats locals dut a terme a la Noguera per Slow Food.

image

Val a dir que Sergi de Meià s’ha especialitzat en la gastronomia Km 0, i ha rebut el Premi Km 0-Slow Food, en què es valora la cuina de proximitat, a banda del premi Nacional al Cuiner Jove de l’Any de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia. Criat als fogons del restaurant familiar a Esplugues, Sergi de Meià ha desenvolupat la seva vocació per la cuina treballant a restaurants com el Reno i a l’Excellence d’Andorra i Barcelona, també al Fishhh! i durant sis anys ha estat el primer cap de cuina de Monvínic, també de Barcelona.

 

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.