ARTICLE DESTACAT RECEPTES

La nostra recepta de festes: una lleugera crema de llimona

En la fotografia es pot apreciar la textura de la crema tal com ha de quedar després de passar-la pel xino.

Ja sabem que durant les festes nadalenques és fàcil excedir-se amb el menjar, per aquest motiu des de Deulonder us proposem una lleugera i deliciosa recepta de crema de llimona que podreu preparar a la vostra cuina fàcilment.

Els  ingredients per elaborar la crema de llimona  -una recepta que la Chone de la Sotilla conserva de la seva mare, gran amant de la cuina- són els següents:

Tres ous; tres llimones (aprofitarem tant el suc com la ralladura); 3 cullerades de sucre; 3 cullerades de farina plenes; 3 gots d’aigua. Aquesta proporció és aproximadament per a sis persones.


És recomenable tenir tots els ingredientes en l’encimera de treball en les proporcions indicades abans de comença l’elaboració de la recepta a la cuina.

Per a preparar aquesta saborosa crema haurem de batre en primer lloc tots els ingredients menys la ralladura de llimona, i ho triturem tot amb el minipímer. Tot seguit, afegim la ralladura de llimona i passem la mescla pel foc sense deixar de remoure fins que s’espesseixi.


La llimona és un ingredient essencial en aquesta recepta tan suau.

Una vegada la crema ja està feta, cal passar-la pel xino per a treure-li la ralladura de llimona. Finalment, quan la crema ja s’ha refredat, s’acompanya amb préssec en almívar, ja que el contrast de sabors sorprèn a la boca. Es laminen els préssecs i es barregen amb la crema.


El préssec en almívar aporta el toc de dolçor a la crema i també és decoratiu.

«Bon appetit» i  Feliç Any Nou!


Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.