ARTICLE DESTACAT

L’emoció creativa del Disfrutar, premiada amb el triplet Michelin en una edició rècord per a Catalunya

A Deulonder sempre estem amb els ulls ben oberts per saber què passa en el món de la cuina i aquesta setmana la notícia ha estat la pluja d’estrelles Michelin sobre Catalunya, que es posiciona com la comunitat més estel·lar, gastronòmicament parlant.

El restaurant Disfrutar, comandat per Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Casañas aconsegueix la tercera estrella Michelin i salten de categoria. Els tres excaps de cuina d’El Bulli obtenen així aquest nou reconeixement, uns mesos després de coronar-se com el segon millor del món, darrere del Central peruà. També han guanyat el Premis Nacionals de Gastonomia al Millor Cap de Cuina 2023 per la Real Academia de Gastronomia 2023. Al Disfrutar, que va obrir les portes el 2014 i des del 2018 tenien dues estrelles Michelin, ofereixen una cuina avantguardista que no renuncia a les arrels mediterrànies. Podeu trobar la presentació de l’establiment aquí.

 

 

Disfrutar se suma als quatre restaurants catalans que ja llueixen el triplet: el Celler de Can Roca, a Girona, i Àbac, Lasarte i Cocina Hermanos Torres, a Barcelona. Josep Roca, de la seva banda, ha estat reconegut com a millor sommelier de tot l’Estat.

Un total de 55 restaurants dels 281 distingits són a Catalunya (20%), repartits per les quatre províncies. Amb dos estrelles n’hi ha set, i amb una fins a 43 restaurants. Quirat i Soto són els establiments que es fan amb la primera estrella Michelin.

A Deulonder també celebrem l’entrada d’un altre restaurant al club dels triples estrelles Michelin, es tracta del restaurant Noor de Córdoba dirigit pel xef Paco Morales.  En aquest link podreu trobar la llista completa dels premiats amb les estrelles Michelin en l’edició 2024.

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.