ARTICLE DESTACAT CONSELLS

Les escombraries a la cuina: qüestió de selecció

Deulonder cuida tots els detalls de la cuina. Un dels més importants que cal resoldre bé és el de les escombraries, sobretot tenint en compte que  la selecció  i tria de les deixalles exigeix una bona organització de l’espai.

Cubos basura 2

En la zona de preparació de la cuina resulta imprescindible disposar d’un bon cubell d’escombraries dedicat a les de tipus orgànic, que són les que es generen a l’hora de tallar, netejar i, en definitiva, preparar els aliments. La possibilitat d’accedir al cubell des del taulell mateix, just a sota la fusta de tallar, és una de les solucions més pràctiques i recomanades.  Segons l’amplada del moble, es poden disposar un o dos cubells en una gaveta.En un segon nivell més baix, es poden dipositar cubells més petits per als plàstics, vidres, paper, etc. Aquesta mena de residus, que es generen més espaiadament, es poden col·locar també en un  lloc menys cèntric  de la cuina.

casadecor 032

 

Una altra de les solucions possibles, però no tan recomanable, és accedir directament des del taulell al cubell gràcies a un orifici amb tapa. D’entrada sembla que aquesta opció és molt pràctica, però cal tenir en compte que les juntes poden entorpir la neteja de la superfície, a banda que aquesta ja no es pot utilitzar per altres usos.

Cubos basura 4

Sabíeu que a Barcelona cada habitant genera cada dia 1,4 quilos de residus? Per contribuir a la seva reducció cal aplicar la norma de les 4 R:

  • Reduir el nombre de residus que generem. Això es pot fer utilitzant, per exemple, un cabàs quan anem al mercat.
  • Reciclar o transformar el residu fent una bona tria i selecció de les deixalles que generem i dur-les al contenidor corresponent.
  • Recuperar els residus per donar-los una segona vida: per exemple, fer servir els pots de vidre d’algunes conserves per guardar aliments.
  • Repensar els nostres hàbits i consumir de manera responsable, per exemple llogar objectes que només els utilitzarem ocasionalment.

Cubos basura 3

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.