ARTICLE DESTACAT CONSELLS

Les millors plantes aromàtiques per a la cuina

Les plantes aromàtiques són unes aliades excel·lents a la cuina, no només perquè milloren els nostres plats amb els seus aromes naturals, sinó també perquè poden jugar un paper decoratiu rellevant.

Les herbes més populars a la nostra cuina mediterrània són el julivert, el llorer, l’alfàbrega, la sàlvia, el cilantre, el romaní, l’estragó, la menta i el fonoll. Algunes es poden conservar seques o deshidratades a prop de la zona de cuinar, per tenir-les a mà mentre coem els nostres plats, com ara un bon rostit, i d’altres, com el julivert o el cilantre, les podrem tenir fresques per aprotifar al màxim el seu sabor.

 

 

 

Amb l’alfàbrega fresca, per exemple, podrem fer un bon pesto que supera en aroma mil cops els que es compren en conserva. Utilitzar herbes aromàtiques en els nostres plats és reconamable també per a la salut. El julivert, per exemple, és una herba que no només vesteix molts plats, sinó que també és un superaliment. És el que conté més vitamina K i té molta vitamina C i A, minerals i antioxidants.

El romaní, sense anar més lluny, no només el podem incloure a l’hora de cuinar carns i aconseguir un sabor més intens en els rostits, sinó que les seves propietats medicinals, -és ric en ferro-, el fan adecuat també per fer infusions que ens ajudaran en infeccions respiratòries i digestives. El llorer, de la seva banda, és un condiment molt utilitzat en plats de règim, com ara el tradicional arrós bullit. Però també és una planta molt apreciada en medicina, reconeguda les seves propietats com a digestiu i estomacal. La sàlvia, no només té propietats relaxants, sinó també digestives. A més, pot guarnir postres deliciosos a base de iogurt, per exemple.

Un manoll de sàlvia, ideal per a refrescar els nostres postres.

 

Algunes bones idees per fer amb la menta: posar les seves fulles en un dispensador d’aigua amb trossos de llimona. Obtindrem una aigua aromatitzada i fresca.

 

En el dispensador d’aigua es poden posar fulles de menta i trossos de llimona.

 

Tenir plantes fresques en un testet damunt del taulell és ideal per donar un toc de color a la nostra cuina, una alenada procedent del camp en un espai tancat. En aquest cas, sempre és aconsellable posar-les a tocar a prop de la finestra o de la font de llum. D’altra banda, si les tenim fresques però no plantades, també es poden guardar a la nevera en un tupper ben tancat: ens duraran més temps. Aquesta solució és ideal per al julivert, el cilantre i el cebollí, que també es poden menjar frescos barrejats amb l’enciam a l’amanida.

 

 

 

Una alternativa es penjar el manoll d’herbes a la barra directament sobre el taulell.

 

Una altra idea es posar herbes aromàtiques, com ara romaní i llorer, dins dels pots d’oli perquè s’impregnin de l’aroma de les plantes.

 

 

Les herbes aromàtiques també poden decorar la nostra taula, portant un tros de natura a dins de casa.

 


Si tenim un espai annex a la cuina, sempre podem posar un petit hort caslà amb reg automàtic i podrem gaudir de la millor verdura sense sortir de casa. Aquest és un hort urbà que Deulonder va presentar a Casa Decor Barcelona fa uns anys.

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.