ARTICLE DESTACAT CONSELLS

Mil i una illes, solucions Deulonder

Les illes són un recurs ideal per aprofitar l’espai central de la cuina. Proposem repassar sis solucions Deulonder.

La cuina no és  cap pista de ball. Si tenim una cuina gran, tot l’espai central es perd inútilment creant una sensació de buidor desagradable. Per conseqüència, tant per una qüestió estètica com per aprofitament de l’espai,  és recomanable posar una illa. Les illes ajuden a organitzar millor les diferents funcions que es duen a terme a la cuina, ja sigui preparar el menjar, cuinar, rentar plats, etc.  Segons la mida de l’estança es podrà jugar amb la mida de l’illa i la seva forma. El que és bàsic és que al voltant s’ha de deixar un espai de com a mínim 80 cms d’ample per poder passar sense problemes i com a màxim de 110 cms perquè resulti còmode d’usar.

En aquesta cuina oberta al jardí, amb mobles d’un color ben càlid com és el gris talp,  l’illa compta amb una aigüera per preparar aliments. Per la part anterior té una barra per poder menjar de manera informal amb un parell de tamburets mentre es mira còmodament el televisor penjat a la paret.

En aquesta magnífica illa  compacta amb taulell  i frontals d’acer inoxidable es pot fer de tot: preparar aliments, cuinar amb diferents mòduls, rentar gràcies a un punt d’aigua i al rentaplats i, finalment, menjar de forma informal en una de barra amb dos tamburets. És una illa compacta ubicada en una gran cuina oberta a la sala d’estar, amb un disseny modern que combina tanmateix amb la calidesa del parquet de fusta i una il·luminació suau.

Illa que, des d’un punt de vista estètic, renforça l’aire americà de la cuina. Només cal veure les cantonades motllurades. Està pensada com a zona de preparació d’aliments amb un punt d’aigua,  i s’aprofita al màxim l’espai d’emmagatzematge amb diverses fileres de calaixos pels dos costats.

En  el cas d’aquesta cuina, que es va presentar a Casa Decor Madrid el 2016,  l’illa acull la zona de rentar amb l’aigüera principal i el rentaplats. Per l’altre costat també s’aprofita l’espai i s’han disposat uns calaixos i uns prestatges decoratius per desar els productes de més ús i tenir-los així a mà.

L’illa és un espai polivalent que s’adapta a les necessitats de distribució de la cuina. En aquest cas, l’illa serveix per posar el microones, a l’esquerra de la barra per menjar. S’aprofita el lateral per posar una barra per penjar els draps.

No sempre l’illa ha de ser concebuda com un espai auxiliar per realitzar  les tasques de la cuina. En aquest cas, per exemple, l’illa central, a conjunt amb la resta del mobiliari,  s’aprofita com a taula per menjar per un costat, mentre que per l’altre conté pràctics  calaixos.

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.