ARTICLE DESTACAT LLIBRES

MamáCris, una cuina realista i del segle XXI

Entre la clientela de Deulonder es troba MamáCris, una xef original i sense prejudicis que ha publicat 14 receptaris

MamáCris és el nom de guerra de Cristina Lincoln, un sobrenom molt representatiu de la manera com enfoca la cuina. Van ser les seves dues filles i el seu fill que, vivint en l’altra punta del món, sovint la trucaven per consultar la composició d’un plat o una idea per elaborar un menú improvisat. És allò típic de «mamà…com es fa una truita de carxofes?» I amb la paciència característica de les mares, la seva tendresa i amor per la cuina, i les ganes de resoldre la papereta, Cristina Lincoln s’ha convertit en la reina de la cuina casolana, eficaç i pràctica. «M’agrada molt viatjar i quan estic a l’estranger mai em trobareu en un museu, sinó als mercats i als mercats ambulants», comenta MamáCris. «M’encanta provar productes nous i combinar-los amb un esperit obert, amb imaginació, i sense fer fàstics a les conserves, ja que sovint és millor preparar uns espinacs a la crema amb beixamel de tetrabrick que no fer-la casolana però de forma ràpida i amb estrès».

Entre els seus nombrosos receptaris (té 14 publicats per País Aguilar i Salsa Books) sobresurten títols com Cuinar amb llaunes, Cuinar per a nens, Cuinar sense fums, Receptes per no engreixar i Sopar en safata. Molts d’ells, traduïts a l’anglès, han estat premiats amb els Gourmand World cookbooks awards. Ara està preparant un nou receptari sobre la cuina de caça. «Sovint no pensem en ella, però la caça és una carn molt sana perquè té poc greix i es poden preparar plats deliciosos».

MamáCris, que ha viscut en ciutats exòtiques com Xangai, en la Xina, guarda a la seva cuina tot tipus d’espècies, fins a encenalls d’or per a plats excepcionals. En la seva nevera sempre hi ha tomàquets, llet, taronges, vi, olives, pernil, formatges (també en el congelador…), vaja, ingredients bàsicament mediterranis que li agrada combinar de manera equilibrada i creativa. Per exemple, ens ensenya una fotografia d’una fantàstica paella de bolets i butifarra (per llepar-se els dits), o unes pizzetes elaborades amb la seva néta que formen simpàtiques cares. La qüestió és deixar córrer la imaginació.
MamáCris, que viu a Barcelona, està fent classes de cuina -concretament de paelles- als Estats Units. Podreu trobar algunes de les seves originals receptes i altres informacions a la seva pàgina web www.mamacris

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.