ARTICLE DESTACAT viatges

Pomze, un restaurant de París que homenatja la poma

La poma, fruita senzilla però de ressò bíblic, és la gran protagonista de Pomze, el nostre «coup de coeur»

pomze

Deulonder, que sempre busca indrets agradables i personals on es mengi bé, s’ha fixat en Pomze, un restaurant del barri 8è de París. El local és agradable i de decoració refinada, però sobretot destaca per la proposta gastronòmica original i divertida, amb la poma com un dels ingredients primordials… i n’hi ha fins a 120 varietats.

pomes

la-salle

El xef i alma mater del local és el cuiner japonès Kenichi Handa, que prepara amb el seu equip una carta seguint   les estacions de l’any per adaptar-se, en cada cas, als diferent tipus de poma que arriben al mercat, com per exemple la Reineta i l’Akane a principis d’any. Els plats sempre estan pensats per omplir les narius dels aromes del camp, amb productes del territori elaborats amb el savoir faire de la cuina francesa. De fet, Kenichi proposa una reinterpretació innovadora dels sabors d’ahir amb plats soprenents, com ara tataki de bonítol amb crema de sèsam i puré d’albergínia; suprema de gallina de guinea amb taronja amarga i vinagre de sidra, o bé filet de bou amb múrgoles i troncs de patates «Roseval». Fins i tot el pa s’acompanya amb mantega de poma, i entre les postres, l’Apple Mousse és tota una delicia!

pomzepostres

Evidentment, no hi poden faltar les cidres amb un ventall de varietats notables segons les diferents regions productores.

pomze-boutique-pomze-67869

El 2013, la Guia Michelin va distingir Pomze amb un Bib Gourmand recompensant una relació qualitat preu excel·lent. El restaurant va obrir les seves portes fa dotze anys en un apartament noble del Boulevard Haussmann (número 109), i recentment ha estat remodelat totalment. Els propietaris son Daniel i Emmanuel Dayan i van obrir el local amb el suport de la cooperativa d’arboricultors dels Vergers d’Anjou.

El restaurant està obert de dilluns a divendres de 9h a 23h, i dissabtes de 15:30h a 23h. Per reservar, es pot fer a través de la seva pàgina web www.pomze.com.

Cal calcular entre uns 30 i 50 euros per cap el sopar. A banda, al mateix local també comercialitzen productes propis com ara melmelada de poma.

pomzemelmelades

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.