ARTICLE DESTACAT FIRES

Si aneu a París no us perdeu

Us agrada la porcellana? Doncs a París trobareu una de les botigues especialitzades més originals i amb una oferta més ample. S’hi poden trobar peces excepcionals que constitueixen cadascuna una autèntica obra d’art: motllos de pastisseria, bols, tasses, plats de totes mides, caixes i objectes d’ornaments… fins i tot tenen  forquilles de ceràmica per penjar a la paret! Es diu Astier de Villatte (www.astierdevillate.fr) i està a la glamurosa Rue Sant Honoré, a la Rive Droite de Paris, bien sûr!

Maison Object París

maison object paris deulonder

maison object paris Deulonder

No gaire lluny hi ha Ladurée, la pastisseria més chic de París que ven els originals macarons virolats. Proust mateix era un dels assidus d’aquest sofisticat local fundat el 1862 que es troba a la Rue Royale, per la zona de la Madeleine. També s’hi pot menjar… per llepar-se els dits.

I encara més, recomanem un local dedicat a la trufa, Maison de la Truffe (www.maison-de-la-truffe.com), obert el 1932. S’hi troben trufes a preu d’or, però també tota una gama de productes derivats com ara un deliciós oli a la trufa.

maison object paris deulonder

A la Gare de Lyon, on arriba el TVG en procedència de Barcelona, no us podeu perdre la brasserie de l’estació d’estil Belle Époque, Le train bleu (www.le-train-bleu.com). Hem de recordar que d’aquesta gare sortia el tren que més ha fet somniar, l’Orient Express. Per accedir-hi cal pujar per unes majestuoses escales de marbre blanc. Va ser creat arran de l’Exposició del 1900 al mateix temps que la Torre Eiffel i el Gran Palau. Fins a 41 pintures decoren el local, on també s’hi troben escultures, miralls i altres ornaments daurats. Ras i curt, sembla un museu. Algunes especialitats del restaurant són el tàrtar preparat a la taula, el foie gras de canard cuit «à la maison», el «gigot» tallat i servit sobre un cotxe Christofle (mmmm!) i, per rematar, el «baba» al rom. Bon Profit.

Maison object paris

I, per acabar, es pot fer un volt per Merci (www.merci-merci.com), una botiga que és una mena de Vinçon a la francesa amb un punt vintage. Situada al Boulevard Beaumarchais (111) s’hi pot trobar de tot, des de roba, objectes de decoració i papereria, a banda que combinen la botiga amb un restaurant i una biblioteca. Voilà!

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.