ARTICLE DESTACAT viatges

Totes les aromes del món reunides en una botiga: le Dock des épices

Bordeus, ciutat de reconeguda tradició comercial, acull una botiga d’espècies amb més de 150 varietats

En la sèrie «Botigues del món» de Deulonder, dedicada a l’univers de la cuina i la bona gastronomia, ens hem fixat en aquesta ocasió en un establiment molt espectacular i especial: le Dock des épices. Situat al centre de Bordeus, al número 20 de la Rue Saint-Jaimes, le Dock va obrir les seves portes el 2005.

Val la pena visitar-la perquè en les seves lleixes es materialitza la riquesa que representen les espècies. Fins a 150 varietats hi queden recollides, amb tot el que implica de colors i aromes: és tota una experiència per als amants de la bona cuina. Curcuma, claus de girofle, canyella, gingebre, nou muscada, és impossible no trobar aquí una espècie que no complagui el nostre paladar.

Una de les espècies estrella és la vainilla, que es conrea sobretot a Madagascar, antiga colònia francesa. S’ofereixen una gran quantitat de varietats i procedències distintes, i es comercialitzen en vistoses provetes. Els preus oscil·len segons les qualitats, i van dels 6 als 14 euros la beina.

No hem d’oblidar que Bordeus és una zona vitícola, un conreu que impregna també l’aroma de moltes de les sals que comercialitzen, com ara la Fleur du Merlot, tota una «delicatessen» que a Deulonder ens inspira.

A Le Dock des épices també hi trobarem salses per a tots els gustos, com ara de carxofa amb all o crema de castanyes amb foi gras. L’establiment és ben bé una cova d’Alí Babà embriagadora de totes les aromes.

Tots els productes estan molt ben presentats, sovint en potets que es poden arranjar perfectament a la cuina. En aquest sentit, els dissenys Deulonder disposen d’una àmplia gama de solucions per guardar les espècies sempre a mà. Vet aquí uns exemples:

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.