ARTICLE DESTACAT CONSELLS

Un imprescindible de la biblioteca gastronòmica per a la cuina del dia a dia

Entre les novetats editorials d’aquest Nadal, Deulonder s’ha fixat en El libro de los errores en la cocina, de Marijo Jordan

En aquest volum àgil i il·lustrat, la periodista especialitzada Marijo Jordan repassa els plats més emblemàtics de la cultura popular de la mà dels grans xefs actuals que ens revelen els seus trucs per a preparar-los de manera òptima. Carme Ruscalleda, Ramon Freixa, Oriol Ivern o Romain Fornell són alguns dels noms que apareixen en el llibre i que expliquen com resoldre una bona paella, brodar una beixamel o aconseguir un flam al punt.

 

“Fins a un ou fregit té el seu secret”, afirma Marijo Jordan, que al llarg dels tres anys que porta escrivint per al portal Menjar de La Vanguàrdia ha detectat més mil errors que cometem sense saber-ho davant els fogons. En aquest volum es recullen 27 elaboracions bàsiques de la cuina tradicional des de primers plats, peixos, salses o sopes. “Amb ells aprenem els errors que cometem habitualment i anem millorant”, sosté la periodista, que dirigeix el seu llibre tant a amants de la cuina com a neòfits.

Alguns dels errors que més han sorprès aquesta periodista especialitzada en temes gastronòmics és la complexitat que comporta, per exemple, elaborar unes bones patates braves, que han de quedar cruixents per fora i sucoses per dins. També l’àmbit de la pastisseria, on les mesures exactes són clau per reeixir qualsevol postre.

Marijo Jordan (Barcelona) és una periodista especialitzada en el món de la moda, la gastronomia i la crònica social. Col·labora regularment amb diferents mitjans de comunicació com per exemple Vanity Fair i Cuina. També en el canal digital Comer de La Vanguàrdia. El libro de los errores en la cocina es comercialitza en totes les llibreries, té 265 pàgines i val 17 euros.

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.