ARTICLE DESTACAT FIRES

Un passeig d’inspiració entre Brussel.les i París

Les interioristes Chone de la Sotilla i Lluïsa Deulonder han visitat Brussel·les i París en un viatge ple d’inspiració

Com cada any, Chone de la Sotilla i Lluïsa Deulonder  no s’han volgut perdre’s la Fira Maison & Objet de París, una cita ineludible en el món de la decoració d’interiors que se celebra cada setembre a la capital francesa. Abans, però, han fet un tomb per Brussel·les, una ciutat que no només destaca per ser la llar de Tintín, sinó també pel seu bon gust i refinament.

Visitar la capital de Bèlgica sempre és una invitació per gaudir de les botiguetes de decoració coquetones que hi ha escampades pel centre de la ciutat. Una de les més interessants és Baden Baden, amb diverses propostes d’accessoris per cuina i bany molt afins a l’estètica càlida de Deulonder. Aixetes, aigüeres, banyeres, campanes de cuina, tot delata un gust exquisit i refinat que omple d’inspiració les interioristes de Deulonder.

 

Ja sabem que Bèlgica és coneguda per l’art de la xocolateria, terreny en el qual han demostrat el seu mestratge amb tota mena de bombons i pralinés deliciosos. Ara bé, al costat de les prestigioses marques de xocolateria com ara Neuhaus, també es troba un reguitzell d’altres establiments de venda  de delicatessen de tota mena, com ara Tartes Françoise, amb uns pastissos fets artesanalment amb el bo i millor dels ingredients. I ja sabem que, la millor manera d’enfrontar la temptació és caure-hi!

Una altra de les botigues que més ha fet l’ullet a la Chone de la Sotilla i la Lluïsa Deulonder és aquesta, Flamant: You’re Home.

Colors, textures, mobles, fins i tot jardineria, Flamant ofereix un ample ventall de propostes que harmonitzen a la perfecció  amb l’estil Deulonder. Aquí, Chone inspecciona la nova gama de colors Flamant que marcaran tendència.

Tota mena d’estris per a la cuina i més és el que es pot trobar d’altra banda a Dille & Kamille, una botigueta simpàtica i acollidora que s’ha convertit en el paradís belga per als amants de la cuina.

Un cop a París, la segona parada del viatge d’inspiració, la Chone i la Lluïsa van visitar la Place Furstenberg, una placeta que no té res a envejar a la més coneguda Plaça Vendôme. És un raconet d’allò més «chic» on es troben botigues com ara la internacional Flamant i Loro Piana Interiors.

A Loro Piana Interiors, les dues interioristes han apreciat especialment els estampats escocessos d’un gran refinament, amb quadres que es combinen a la perfecció amb altres tons i que aporten caliu a la llar, ja siguin coixins o plaids.

També els ha interessat la nova gama de teixits Loro Piana, qualificats d’ «intensos i emocionals», o bé «zen», segons l’ambient que es vulgui crear. Ja està tot dit!

A les interioristes els va cridar l’atenció la manera com estava parada aquesta taula d’exposició, amb un individual posat amb un camí de taula al damunt doblegat d’un altre to a conjunt amb el tovalló, lligat amb una corda. Ras i curt, una bona manera d’aportar un punt innovador i sofisticat a la nostra taula.

Pel que fa a les espècies, la botiga més recomanable és La compagnie française des poivres et d’épices, on el nombre de varietat de pebres fa marejar. La presentació dels productes fa pensar ben bé en una joieria de la pebra.

D’altra banda, a la Fira Maison & Objet de París 2023, van destacar les propostes sorprenents en materia textil, il·luminació, així com mobiliària, amb un retorn marcat a una manera de fer antiga i majestuosa, però que no està renyida amb un look més actual. És una oportunitat per descobrir nous materials i recursos relacionats amb el món de la cuina, i deixar-se impregnar per una inspiració que després es plasmarà en els projectes Deulonder, tan de cuines com d’interiorisme, que sempre estan al dia de les darreres tendències a nivell internacional.

En matèria de llums de sostre, hi havia un reguitzell de models ben variats, amb molt ús de ratán per crear ambients càlids.

Una de les propostes més sorprenents de la fira, va ser una col·lecció de baguls convertits en mobles bar.

Pel que fa a les cadires, hi havia un gran ventall de models fets amb vímet molt interessants.

I per acabar aquest recorregut, un petit detall decoratiu d’allò més bufó, unes gallinetes amb un blanc decapat ben simpàtiques.

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.