ARTICLE DESTACAT CONSELLS

Un pastisset amb aroma de rom i vainilla, els «canelés» de Bordeus

Bordeus, capital de la Nova Aquitània, no només és famosa pels seus vins refinats, que exporta arreu del món des del gran port sobre el riu Garona. També és el bressol de la millor cuina francesa, i concretament el productor d’un dels pastissets més simpàtics de la cuina gascona, el canelé o «canelat» en occità.

A Deulonder, que ens agrada descobrir particularitats gastronòmiques peculiars, ens hem fixat en aquest postre de la cuina d’origen occità en forma de torreta. Flaira aromes de vainilla i rom, procedents de les terres d’ultramar amb les que Bordeus ha comerciat tradicionalment.

Habitualment el canelé mesura uns cinc centímetres d’altura, però també es fan «mini acanelats» que en fan tres. La seva textura és molt peculiar perquè té com una mena de crosta que no és cruixent, i a l’interior esclata la flonjor humida de la vainilla, la mantega, el sucre, la farina, l’ou amb què es preparen, sense oblidar el rom que li dona el seu tast inconfundible.

És habitual veure en el centre de la ciutat diverses pastisseries especialitzades en el canelé, un dolç que cal tastar si es visita la capital històrica dels girondins. El nom d’aquest pastisset prové del motlle amb el que es prepara i que presenta canals o lòbuls.

Existeix a Bordeus un gremi que vetlla per la bona producció d’aquest pastisset, que s’ha anat adaptant també als nous gustos i ampliant les varietats. En aquest enllaç us proposem un vídeo de Petit Chef on s’explica, pas a pas, com elaborar-ne a casa.

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.