ARTICLE DESTACAT LLIBRES

Un receptari totalment visual: Simplissim

Receptes per al dia a dia, que donen bon resultat i pràctiques de fer: això és el que proposa aquest nou receptari, Simplísimo. El llibre de cuina més fàcil del món, editat per Larousse.

simplisimo-el-libro-de-cocina-mas-facil-del-mundo
Cada vegada és més habitual recórrer a la tablet per seguir les receptes culinàries. És més fàcil seguir les explicacions d’algú que cuina en temps real mostrant en directe com s’elaboren els plats. Doncs bé, ara ha sortit un receptari que, si bé és en format llibre, manté aquest esperit totalment visual. Es tracta de Simplisimo (Larousse) i sorprèn per la seva presentació a base de moltes imatges. D’entrada, trobem els ingredients fotografiats un per un, així que amb un sol cop d’ull ens podem fer una idea del que necessitem per cuinar. I més sorprenent encara: l’explicació amb prou feines ocupa unes poques línies. Ja ho diu el títol: ens volen facilitar les coses a l’hora de posar-nos el davantal!

Darrere de Simplísimo hi ha el xef francès J.F. Mallet, que ofereix la seva imaginació desbordant a l’hora de combinar sabors i ingredients, però sempre en plats fàcils d’elaborar. De fet, en la presentació explica ell mateix: “Aquest llibre és tan senzill com unes instruccions per muntar un moble suec.”

 

A nivell dels plats (372 pàgines de receptes de tot tipus i procedència) hi ha de tan curiosos com ara cireres amb bacon, foie i pa d’espècies o pastís d’ànec i dàtils. Uns altres més mediterranis, com ara espaguetis amb cloïsses, risotto amb tomàquet o ratatouille freda a la menta. Alguns orientals, com l’amanida thai o la sopa de gambes, coco i curri. A nosaltres ens ha agradat especialment el pastís de porros gratinats i parmesà, les broquetes de mozzarella i figues, i l’amanida de llenties, salmó i estragó, deliciosa!

Cada recepta inclou el nombre de comensals als quals va destinada segons les quantitats proposades, el temps de preparació i el de cocció.

El preu del llibre és de 19,95 euros i està editat per Larousse.

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.