ARTICLE DESTACAT CONSELLS

Una decoració plena d’història al cor de l’Eixample

Lluïsa Deulonder i Chone de la Sotilla transformen un pis antic al cor de l’Eixample en una càlida bombonera posant en valor els elements patrimonials modernistes originals

A l’hora d’abordar aquest projecte de decoració, les dues interioristes, Chone de la Sotilla i Lluïsa Deulonder, tenien clar que havien de respectar els elements nobles del pis situat al carrer Muntaner, signat pel prestigiós arquitecte Joan Bassegoda i Nonell, i protegit per Patrimoni. Així, s’han conservat i realçat elements originals com els terres hidràulics, les motllures de les parets i les cornises dels sostres.  Jugant amb les tonalitats del bonic terra modernista, han optat per una gamma de colors a conjunt, com el color crema de les parets.

L’apartament de 80m2, pensat perquè hi visqui una parella, compta amb dues peces espaioses: una sala d’estar i escriptori que aprofita la lluminosa glorieta, i l’altra la cuina i menjador, connectades amb una porta que és l’original de la casa. D’altra banda, tota la fusteria està pintada de blanc per a guanyar en lluminositat.

En el cas de la cuina, situada en una de les zones més lluminoses de la casa, s’ha optat per un moble lacat en verd a conjunt amb els motius florals del sòl. Els sobres són de Corian blanc, a conjunt amb l’arrimador de les parets.

El dormitori s’ha situat en la part interna de l’apartament, la que dóna al pati interior, i compta amb un bonic vestidor i un bany. En les parets s’ha optat per un color gris pedra i el sòl és de parquet sintètic.

També s’ha creat un raconet de lectura prop de la finestra amb el seu punt de llum. El joc de tonalitats en grisos i ocres, així com una llum indirecta contribueixen a crear un espai de repòs zen. El passadís d’entrada conserva els pràctics armaris empotrats a la paret originals. En el vestíbul també s’ha pensat en un moble per a penjar els abrics i un petit lavabo per als convidats.

Un dels elements importants és la insonorització del pis, gràcies a un doble vidre que aïlla l’espai interior del carrer, sense oblidar la rehabilitació dels finestrals originals amb un tancament reforçat que contribueix a impedir que passi el soroll.

En conjunt, el pis s’ofereix com un recés de pau ple d’harmonia gràcies a aquesta decoració “made in Deulonder”, capaç de crear espais envolupants i assossegats on viure resulta més fàcil.

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.