ARTICLE DESTACAT CONSELLS

Una llibreria amb personalitat: la Casa Usher

En el mateix barri on es troba Deulonder,  hi ha la llibreria Casa Usher, que dedica una atenció especial als llibres de cuina

La Casa Usher està situada al carrer Santaló, 79, al barri de Sant Gervasi de Barcelona,  i és una llibreria amb molt d’encant  que va obrir les seves portes fa tres anys. Es va instal·lar en un bonic pis modernista on antigament hi havia la bodega Casa Pascual. Van adaptar les diferents habitacions de l’habitatge per posar les lleixes i cada habitació de l’antiga casa dels bodeguers es va omplir de llibres. Les llibreteres, Anna Arranz i Maria F. Serra, trien les novetats per donar personalitat a la llibreria, que  s’orienta básicament cap a les humanitat, la literatura en especial,  els viatges, la literatura infantil i juvenil  i disposen d’una  secció assortida de llibres de cuina, que Chone de la Sotilla recomana. L’ambient és molt agradable i fins i tot es pot prendre un cafè o te asseguts en el petit salonet de la llibreria mentre es fulleja un llibre.

Casa Usher organitza periódicament activitats culturals i gastronòmiques, entre les quals tast de vins i presentacions  de llibres en el simpàtic pati intern del local, com la que va celebrar-se el passat 23 de novembre a les set del vespre al voltant de la cuina. L’editora de Sd Edicions, Maria Lluïsa Samaranch, va presentar  Productes de Mercat, amb un grapat d’autores de la sèrie  de receptes  que Deulonder té entre les seves preferides. Vegeu el post sobre aquesta col·lecció punxant aquí.

Aquesta sèrie, que fa ja dotze anys que està en marxa, es centra en un producte de mercat per oferir una sèrie de receptes a l’abast de tothom.  «Sempre demanem als nostres autors que facin receptes fàcils i accessibles, tot i que segons els cuiners fan de més i de menys», comentava durant la presentació l’editora.  «Avui dia la gent no cuina gaire i ha perdut la inventiva en cuina, per això les receptes que proposem ajuden sobretot a trobar bones idees per preparar aquests aliments», va afegir Fina Comas, autora del volum El codony i La pera. De la seva banda, la cuinera Beba Barba, responsable -juntament amb les seves germanes- del volum dedicat a La carxofa, opina que els llibrets també s’han de veure com una lectura d’entreteniment, «moltes vegades et donen idees i després cadascú fa la recepta a la seva manera».  Algunes  de les cuineres que han participat en l’elaboració d’aquests llibrets porten el seu propi blog de cuina, com ara Fina Comas amb Cuina Cinc, on podreu trobar la recepta de «Crema de castanyes amb ceps» per llepar-se els dits. Els propers títols de la sèrie són dedicades al formatge d’ovella, les galeres, els macarrons i el safrà. Sortiran al març.

Per conèixer tota l’agenda d’activitats de la Casa Usher, poden accedir al seu web www.casausher.com.

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.