ARTICLE DESTACAT RECEPTES

Una recepta de bunyols «made in Deulonder»

Rodonets i temptadors, els bunyols són un dolç típic de Setmana Santa, però sempre és un bon moment per preparar-los i degustar-los

Deulonder els proposa una recepta fàcil per preparar els bunyols de vent, un dolç ensucrat ideal per ingerir energia les èpoques de més fred de l’any. És cert que es troben fàcilment tant en forns com en pastisseries, però els millors, sens dubte, són els fets a casa, en la nostra cuina, amb les nostres mans i amb tot el nostre  amor.

Per elaborar la pasta «choux» es necessiten:

1/4 d’aigua

80 gr de mantega

125 gr de farina

3 ous grans

25 gr de sucre

un polsim de sal

1 L d’oli

Sucre brillant per empolvorar

Per començar a preparar la pasta choux, una vegada ja tenim buidat un espai per elaborar els bunyols sobre el taulell de la cuina, escalfarem l’aigua, la mantega, el sucre i la sal. Quan comenci a bullir afegirem la farina, preferiblement tamisada. Després barrejarem la pasta amb una espàtula de baretes perquè no quedin grumolls i la deixarem refredar a la cuina. Tot seguit, afegirem els ous un a un remenant la massa constantment per aconseguir una textura fina i homogènia. La massa s’espesseix bastant amb la qual cosa es necessita molta força per batre . De nou, la deixarem reposar una mica sobre el taulell de la cuina.

Paral·lelament, escalfarem oli abundant en un cassó i prendrem petites quantitats de la massa amb una cullera. Aquesta és la quantitat de massa que has de tirar a l’oli. Si poses més et quedaran bunyols massa grans!

També podem usar una mànega  pastissera. Courem la massa en boletes (unes 8 o 10 alhora perquè no se’ns cremin). El secret està en deixar que es vagin escalfant progressivament i pugin a la superfície. A mesura que es vagin inflant, augmentarem la temperatura perquè quedin daurats per fora.

Finalment els retirarem amb una pinces i els arrebossarem amb sucre brillant. Si volem, en aquest moment es poden emplenar amb crema amb ajuda d’una pispa pastissera per fer bunyols de l’Empordà.

Els bunyols tant poden rematar luxosament un menjar com degustar-se en el berenar. Donen molt de joc perquè es poden aromatizar de moltes maneres, com per exemple amb anís o canyella. Són tota una delícia!

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.