ARTICLE DESTACAT viatges

Una teteria amb aires de joieria: Dammann Frères

Dammann Frères, una de les botigues amb més història de París en el comerç del te, ens ha seduït passejant pel Marais

A Deulonder ens agrada aprofitar el període estival per descobrir botigues extraordinàries d’arreu del planeta relacionades amb el món de la cuina. Aquest cop ens hem fixat en una casa francesa que comercialitza tes des del 1692. Una de les botigues principals de la cadena es troba en segurament la plaça amb més encant de la capital francesa: la plaça des Vosges, número 15.

Va ser el mateix Lluís XIV que va donar el privilegi exclusiu de comercialitzar amb te a Sire Damame i així comença aquesta història que pren embranzida quan Dammann Frères compren el negoci el 1825. Primer van obrir una botiga d’espècies a Batave, després a Tamatave, posteriorment a Nova York el 1926, i no és fins al 1949 que l’empresa d’épicerie fine es dedica exclusivament al comerç del te.

La botiga es presenta com una joieria, amb dos grans panells plens de capses on es conserven els diferents tipus de tes: negres, blaus, vermells, blancs… hi ha més de mil aromes per triar amb barreges pròpies que són conegudes entre els amants del te, com ara la primera: le Grand Goût Douchka, núm. 1. Entre els assams destaca l’Halmari, núm. 627, amb espècies orientals, o bé, entre els negres recomanem l’original Flocons d’Épices, núm. 180. Només els noms ja són pura poesia, com ara Paul et Virginie, en referència als conte de Bernadin de Saint Pierre.

Al centre de la botiga de la Place de Vosgues hi ha un gran aparador amb les capsetes on es poden ensumar les diferents aromes de tes per poder fer la tria filant prim en els gustos. Malauradament, a causa de la pandèmia de Covid, les tapes estan lligades amb una cinta i no es poden flairar els tes.

 

A banda de diferents tes i tisanes, entre les que destaca una feta a base de ponzelles de rosa, també es proposen tot de productes relacionats amb els tes i que van molt bé per conservar-los a la cuina, com ara els pots per conservar els tes, teteres, infusadors, galetes, etc. També es troben capses amb diferents gustos tant en tes a granel com en bossetes individuals.

Dammann Frères compta amb tres centres a París i un reguitzell de botigues per tot França. També és present en altres 62 països, entre els quals el Japó, on l’empresa va obrir botiga a Osaka el 2011. En el seu web podran trobar les diferents adreces també per fer compres on line.

Leave a Reply

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.